Dzisiaj jest 31 mar 2025, 7:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, a więc wczoraj wymieniłem w skuterze głowicę (na 80 z powiększonymi kanałami 20mm), lecz po odpaleniu skuter ma nierówne obroty (falujące) aż po chwili gaśnie... Podczas jazdy wszystko jest ok. Dodam jeszcze że po przejechaniu krótkiej trasy nie szło dotknąć pokrywy głowicy gdyż parzyła.. Chyba że to jest normalne że 80 tak szybko się grzeją.

PS: Rozrząd ustawiony jest dobrze, zawory oba ustawione są na 0.05 gdyż miałem szczelinomierz tylko 0.05 lub 0.10

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Regulacja?

Tytuł:
*

Pojazd:
będzie się grzał i na to nic się nie da poradzić
jeśli masz dyszę 80-85 pokręć śrubką od regulacji mieszanki aż będzie chodził na wyższych obrotach a później zmniejsz je śrubką od obrotów, a jeśli nic nie da regulowanie tym to zmień spinkę na iglicy na więcej lub mniej paliwa
może jeszcze łapać lewe powietrze - sprawdź (zatkaj wlot filtra, ma zgasnąć)

Tytuł:
*

Pojazd:
A więc pokręciłem śrubką od regulacji mieszanki i pomogło.. Wykręciłem ją o obrót i ok, lecz teraz po przejażdżce (50-60km/h) jak stanę i dodam gwałtownie gazu to lekko przydusi się ;x

Ostatnio zmieniony 22 cze 2013, 17:03 przez Adri@n, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Za dużo paliwa dostaje i go przylewa :) pobaw się jeszcze tą śrubką od mieszanki :)

Tytuł:
*

Pojazd:
A jak ją wkręcamy to wtedy dostaje więcej paliwa a mniej powietrza czy jak to jest ?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wkręcasz dostaje mniej, wykręcasz dostaje więcej paliwa ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Kręciłem śrubką i większych efektów nie ma.. Może dysza jest za duża ? Teraz jest 85 (przy 50 seryjnie była 80)

Dusi się po tym jak jadę np te 50-60, puszczę całkiem gaz i za chwile go dodam.. ;x

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Nie zawracałbym sobie głowy temperaturą z prostych względów. Warunki atmosferyczne sprzyjają wysokiej temperaturze ,na dodatek cylinder przy docieraniu szybciej się grzeje. Jest to za pewne AC (wersja chłodzona powietrzem). Zacznij od sprawdzenia stanu zaworów. Jeśli uznasz ,że jest satysfakcjonujący to przystąp do ich regulacji. Jeśli już to zrobisz i wszystkie uszczelki są także nowe, zarówno głowicy jak i cylindra przystąp do regulacji gaźnika. Dysza z przedziału 92 - 96 (na odległość ciężko jednoznacznie stwierdzić). To,że obroty falują może oznaczać także nieszczelność w układzie. Do sprawdzenia przewody przy króćcu prawy/lewy oraz przy zbiorniku.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
*

Pojazd:
Dopiero co zmieniłem założyłem nową głowicę, oraz wyregulowałem zawory. Uszczelki pod cylinder i głowicą były zmieniane na jesieni wraz cylindrem. Dysza 95 do pojemności 72 ? nie przyduża ? W sumie mam 95 to spróbuję a i przy okazji wyczyszczę gaźnik.

PS: Falujące obroty szło wyregulować gaźnikiem.

Tytuł:
*

Pojazd:
Wykręciłem świecę i sprawdziłem iskrę.. jest ona słaba ( na dworze w słoneczny dzień na początku wgl jej nie widziałem) Może to mieć coś wspólnego z dławieniem się ? Gdyż już obroty są ok tylko jak odpalę skuter, przejadę się kawałek, ustanę na chwilę i jak chcę ruszyć to łapie na sekundę falujące/nierówne obroty i rusza.

Oraz co może być przyczyną słabej iskry ? Na pewno nie masa bo już sprawdzałem.

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Wymień świecę, czy przy zmianie cylindra wymieniałeś świecę? Aktualnie mam dyszę 92 mieszankę 2.5 obrotu i iglicę na wyższej pozycji względem środka i nie ważne, czy dam gazu od 0 na maksa, czy jadąc, dobrze wyregulowany jest i nie dławi, świeca ma kolor kawy z mlekiem i dobrze się wypala ( sprawdzałem 3 razy ).

PS: Przejedź się kawałek, jedź np 20 prawie bez gazu i nagle daj mu na maksa, puść i jeszcze raz, jedź 10 i gaz na maksa i puść ( oczywiście pierw rozgrzej silnik przejedź 2km np niech się zagrzeje ) zatrzymaj się i wykręć świecę, jak będzie mokra, to go zalewa, a czy przy odpalaniu psika z tłumika benką? strzela przez filtr?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]