Dzisiaj jest 17 lis 2024, 5:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam wszystkich.

Przejdę od razu do sedna sprawy, mianowicie w czasie jazdy odkręciła mi sie z mojej winy czacha (zabawa skuterem w offroad) i siłą rozpędu wywaliło lampę z czachy do fosy :eek: Kupilem wiec angel eyes i teraz jest problem, bo nie wiem jak to podłączyć. Na fotkach widać biały kabelek przedłużony jakimś innym (tak było już jak kupiłem i wszystko działało) natomiast w tyle widać jakiś ciemny niebieski tylko troche krótki, i nie wiem gdzie on ma być;/ POMOŻCIE ! Moj skuter to Aprilia sr rocznik 1999 LCmina
Napiszcie po kolei co i jak podlączyc.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Miałem tez tą lampę i najlepiej ja zrobiłem tak .
Od tych ringów idą przewody do tego transformatorka czy cokolwiek to jest . z tego transormatorka wychodzą dwa kable . i teraz jak byś chciał dać te ringi na przełącznik który można właczyć tylko po przekręceniu stacyjki to musisz poszukać w kostce co idzie do stacyjki prądu który sie pojawia po jej przekręceniu . nastepnie przedłużasz ten przewód do włącznika od ringów teraz musisz mieć mase jak nie chce ci sie szukac masy to możesz przykręcić ten drugi kabel od transormatora do ramy i przedłużyc do włącznika . Masz już gotowe ringi . a swiatła żeby zrobić to wystarczy zmostkować ze sobą dwa + i dwa- i podłaczasz do przewodu który zasilał starą lampę ,

*

Pojazd:
zmostkowalem dwa plus dwa i lypa, dalej nie swieci..

-- 17 sie 2013, o 10:13 --

W tej chwili mam podlączone tak : z każdej soczewki wychodzą 2 kabelki, a więc zmostkowalem je 2+2 i podłączylem do niebieskiego kabelka a biały do masy. Efekt? Brak świateł również z tyłu (wcześniej tylne działały) Odłączylem i światla wrócily, więc podłączyłem tym razem do białego lampy a niebieski do masy i tylne światła były natomiast przednie nie. Dodam że przy odłączaniu kabla białego były małe iskry. Co mam robić?

Obrazek

*

Pojazd:
Podlaczyles wszystkie 4 kebelki pod jedna zyle ?

-- 17 sie 2013, o 10:23 --

Podlaczyles wszystkie 4 kebelki pod jedna zyle ?

*

Pojazd:
tak

*

Pojazd:
Zwarcie robi dlatego iskrzy. Musisz znalezc dwa plusy zomstkowac je i dwa minusy i je zmostkowac. Potem musisz podlaczyc do tego przewodu co byl w starej lampie i tam powinny być dwie żyłki . Mostkojesz plus z plusem i minus z minusem i powinno dzialac

*

Pojazd:
Mieciu jesteś wielki. Podłączyłem wszystko i jest bajka :) Jak mogę Ci się jakoś zrewanżować to napisz, temat do zamknięcia :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]