Dzisiaj jest 17 lis 2024, 5:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: SR 50 1997
Witam, w apce wymienione :

- Cylinder wraz z głowicą i tłokiem AIRSAL 50 SPORT
- Wał wzmacniany top racing
- Wariator RMS
- Pasek TEC ECO
- Olej przekładniowy MALOSSI

Skuter się zatarł, wymieniono cylinder wał itd. od tego czasu jest słaby, podejrzenie padło na wariator który zapiekł się z tuleją, też jest wymieniony. Następny serwis wymienił świece ponieważ miała złe przewodnictwo czy coś takiego, po tym zabiegu ruszał cudownie na zimnym silniku, zagrzeje się i jest tragedia, pod górkę skuter ledwo się toczy (jakieś 30km/h). Od dłuższego czasu po opuszczeniu manetki przy wyższych obrotach coś brzęczy (filmik poniżej). Ogólnie wydaje mi się, że silnik nie pracuje równo tak jak powinien. Nie jest to puchnący tłok ponieważ skuter odpala od kopa, choć dzisiaj mi zgasł i ciężko mu było odpalić, dopiero po ściągnięciu filtra powietrza powstał na nowo, wydaje mi się, że wina leży po mojej stronie ponieważ zmniejszyłem dawkę paliwa na najniższą na iglicy (aktualnie ustawiona na trzeci ząbek). Skuter dopiero po wkręceniu na obroty (o ile w ogóle się wkręci) jedzie w miarę normalnie.

http://www.youtube.com/watch?v=-g7EF3Vd8Zo

Co może być przyczyną tego wszystkiego ?

Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]