Dzisiaj jest 26 kwie 2025, 14:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. W moim skuterze (zipp quantum gt5) nie ma wyłącznika świateł. Postanowiłem ze zrobię sobie taki wyłącznik. Tylko mam jedno pytanie. Gdzie mam wpiąć przełącznik? kabel od świateł idzie gdzieś do akumulatora czy szukać go raczej gdzieś pod plastikami itp? Proszę o pomoc.

edit; jeszcze jedno. ostatnio coś stało sie z alarmem. wszystko działa ok tylko alarm strasznie cicho działa. ledwo co go słychać. mógł się zepsuć głośnik czy coś innego?

Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 19:58 przez muczaczos94, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale jak to nie ma ? Zapalasz skuter , i od razu się palą ?
Czy po prostu nie masz , bo brakuje ?

Ja bym wrypał przełącznik przed przełącznikiem KRÓTKIE/DŁUGIE , żeby odcinał dopływ prądu ... w tym przypadku + .
Tyle :)

[center]Ku pamięci [*] [/center]

Tytuł:
*

Pojazd:
jak odpalę to się odrazu włączają. zrobię tak jak mówisz. przed przełącznikiem długie/krótkie. dawać jakiś bezpiecznik gdzieś?

edit; jeszcze jedno. ostatnio coś stało sie z alarmem. wszystko działa ok tylko alarm strasznie cicho działa. ledwo co go słychać. mógł się zepsuć głośnik czy coś innego?

edit2: ALE JAK DAM PRZEŁĄCZNIK PRZED DL/KR TO BĘDZIE TYLNA LAMPA ŚWIECIĆ?

Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 20:03 przez muczaczos94, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie musisz bezpiecznika ... Zwykły przełącznik na 12V bodajże ... Może być na 230 :P

Alarm ... Słaby akumulator , syrena ( ''głośnik'' ) uszkodzony ... Rozbierz i sprawdź ... Jeżeli głośnik jest na 12 V to podłącz na krótko do aku ... i sprawdź jak głośno chodzi .. Nie myl plusa z minusem ...

Jak dasz przełącznik to powinny też tylne światła gasnąć , lecz nie jestem pewnien ..

[center]Ku pamięci [*] [/center]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]