Dzisiaj jest 25 lis 2024, 10:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Honda x8r-S
Witam , chcialbym zadac wam pare pytam odnosnie hondy x8rs. zakupilem skuter niedawno w stanie powiedzmy dst ale "technicznie" na oko dobrze smiga, lecz nie do konca. Skuter ma strasznego mula na starcie 0-20km/h potem jakos tam sie "wkreca" i na wszystkich seryjnych czesciach vmax=65/70(rzadko)km/h.I stad moje pytanie , a wlasciwie pare :

1.Czy na stockowym asortymecie jest opcja zeby lecial ciut wiecej bez jakis wkladow finansowych?

2.Kumpel podczas ogledzin poprosil zeby byly wlasciciel podkrecil , no wlasnie i tego slowa nie moge sobie przypomniec ale cos przymajstrowal przy tym miejscu http://img14.imageshack.us/img14/1305/8lf0.jpg po czym skuter fajnie zaczal smigac bez gazu stojac (inaczej tego nie potrafie opisac).Czy to moglo wplynac na ten tragiczny mul na starcie?
3.Na zdjeciu wyzej kopniak w skuterze jest jakos nisko a u mnie jest wyzej podniesiony i sa slady przetarc na tym czarnym elemecie podczas odpalania z kopniaka, da sie to przesunac jakos?

Byly wlasciciel cos o rolkach wspominal ze wymienil na za ciezkie lub za lekkie i sugerowal zmiane ich , jak widac po pytaniach jestem kompletnie zielony w sprawach dot skutera jeszcze pare dni temu uczylem sie jezdzic, takze prosilbym o jakas pomoc :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
3 punkt. Masz tam taką śrubę na tym kopniaku odkręć ją i podważ ten kopniak czymś np. śrubokrętem, po wyjęciu jego ustaw go tak żeby ci nie szorował

*

Pojazd: Honda x8r-S
Dzieki za odp , juz ogarnalem ta kopke i jakby troche glosniej chodzi takie moje subiektywne spostrzezenie ale to dobrze. Czekam na pomoc w wyzej wymienionych pytaniach i pozdrawiam :)

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda X8R
Jakie masz v-max ? Jeżeli chodzi o "zamulenie" jak już wspomniałeś , były właściciel zasugerował zmianę rolek i najprawdopodobniej dał za ciężkie i to jest przyczyna zamulenia .
I jaki masz wydech ? seria czy jakiś inny ? to może coś wyskrobiemy jeszcze z niej :)

-- 22 sie 2013, o 18:11 --

Jakie masz v-max ? Jeżeli chodzi o "zamulenie" jak już wspomniałeś , były właściciel zasugerował zmianę rolek i najprawdopodobniej dał za ciężkie i to jest przyczyna zamulenia .
I jaki masz wydech ? seria czy jakiś inny ? to może coś wyskrobiemy jeszcze z niej :)

Wpadaj Oceniaj Zostawiaj Ślad
Moja Hania <3

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]