Dzisiaj jest 22 lis 2024, 19:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RX 125
za dużo nie da głowica z 80cc. lepiej głowicę rozwiercić, wypolerować wydechowy + przelot i by była malina!

-- 26 sie 2013, o 18:38 --

chcesz to wyślij mi głowice, tanio powiększę :D

nie pomagam na pw/gg
potrzebujesz pomocy? zapytaj na forum

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: CPI Oliver Sport
Dzis jechalem w dalsza trase i z gorki rozpedzilem skuter do 83km/h (mam aplikacje gps liczy predkosc i pokazuje max) a skuter nie mial jeszcze wysokich obrotow. Lecz mam pewien problem, zerwalem gwint w glowicy wydechowy no i trzeba bedzie kupic nowa glowice, dlatego tez wolalem zapytac jaka lepiej kupic, glowica ma byc na jakis czas poniewaz mam zamiar kupic 90cc w przysz,losci jak bedzie kasa . I u siebie mam wklesly tlok w 72cc czy jesli kupil bym plaski badz wypukly poprawilo by to troche? Sorki ze bezpolskich znakow alepisze na tel.

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RX 125
do wypukłego tłoka musisz mieć głowicę pod taki tłok bo będzie pukać :))
jak zerwałeś gwint to wystarczy przewiercić, nagwintować i śmiga dalej ^^

nie pomagam na pw/gg
potrzebujesz pomocy? zapytaj na forum

*

Pojazd: CPI Oliver Sport
2 śrubki naraz zerwałem ;/ głowica jest aluminiowa a śróbki są bardziej twarde i wiertło uciekało mi na boki i troche się pokiereszowała :D Głowice pod 50-tke na giełdzie samochodowej są po 30zł więc nie jest to dużo a przynajmniej będzie nowa i przydała by się nowa uszczelka. Pojadę do sklepu z częściami i zobacze czy będą mieć tłoki wypukłe albo chociaż płaskie bo ja mam 3 sztuki ale są dość bardzo wklęsłe ;/ i tam może dobiorą mi głowice pod dany tłok. A mam do Ciebie pytanie. Powiększa się kanał ssący czy wydechowy czy oba razem? i o ile milimetrów dokładnie?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2