Dzisiaj jest 18 lip 2025, 15:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam w niedalekiej przyszłości planuje zakupić markowca lc na wtrysku Albo peugeot elystar , kymco b&w ( gaznik) Piaggio NRG MC3 PURE JET aprilla sr i od razu jak zakupie skuter to chce zakupic nowy wtrysk i teraz zaczyna się problem bo wtrysk do Piaggio NRG MC3 PURE JET 2005R kosztuje 300zl a do elystar 1500zl czy wtrysk to jest tylko ta czesci download/file.php?mode=view&id=986 czy moze wtrysk jako kompresor czujnik spalin itd ? jak mam to rozumieć bo do jednego skutera wtrysk 1000zl a do jednego 300zl bo wydaje mi sie ze importerzy nakładają sobie za dużą marze . Ci co maja skutery na wtrysku proszę o informacje jak sie one sprawują m cy faktycznie sa tak awaryjne , ekonomiczne i czy tuning wymiana cylka głowicy bo tez musi byc pod wtrysk jest to drogi interes .Ja zawsze naprawiałem ac z lc tym bardziej na wtrysku nie miałem nigdy do czynienia wiec .

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Piaggio Nrg Mc2 LC
Co do wtrysku to tak awaryjny hmm to zalezy jaki bo slyszalem ze wtrysk p/g nie jest az tak awaryjny. Morini i peugeot sa bardziej awaryjne. Wtrysk sklada sie z wielu czesci nie tylko z tego co podales i napewno nie kosztuje 300 zl lecz duzo wiecej. Co do tuningu wtrysku to jest to drogi sport bo np sam wydech nic ci nie poprawi oprocz brzmienia silnika. Zeby sie cos zmienilo musisz cos wgrac do komputera a to tez kosztuje ( sa to chyba zmiany w kanalach wtryskowych ) Wtrysku nie warto tuningowac bo to nie gaznik jak sie ruszy wtrysk to moze sie cos zepsuć a za cene wtrysku mozesz kupic np ( mowiac o gaznikowcu ) wydech cylek gaznik i wiele inncyh bo wtrysk kosztuje ok 1000 zl. Ja zostalem przy gazniku.Kolega ma gilere runner na wtrysku gdy nia jechalem i dalem full manetke slyszalem jakies przerywanie nw co to bylo ale jak to wtrysk to moze byc gruby wydatek. Wtrysk ma tez swoje + : malo pali przy spokojnej jezdzie 2l na 100 km. Sa plusy i minusy ( Ja zostane przy gazniku )

-- 01 wrz 2013, 17:00 --

Co do wtrysku to tak awaryjny hmm to zalezy jaki bo slyszalem ze wtrysk p/g nie jest az tak awaryjny. Morini i peugeot sa bardziej awaryjne. Wtrysk sklada sie z wielu czesci nie tylko z tego co podales i napewno nie kosztuje 300 zl lecz duzo wiecej. Co do tuningu wtrysku to jest to drogi sport bo np sam wydech nic ci nie poprawi oprocz brzmienia silnika. Zeby sie cos zmienilo musisz cos wgrac do komputera a to tez kosztuje ( sa to chyba zmiany w kanalach wtryskowych ) Wtrysku nie warto tuningowac bo to nie gaznik jak sie ruszy wtrysk to moze sie cos zepsuć a za cene wtrysku mozesz kupic np ( mowiac o gaznikowcu ) wydech cylek gaznik i wiele inncyh bo wtrysk kosztuje ok 1000 zl. Ja zostalem przy gazniku.Kolega ma gilere runner na wtrysku gdy nia jechalem i dalem full manetke slyszalem jakies przerywanie nw co to bylo ale jak to wtrysk to moze byc gruby wydatek. Wtrysk ma tez swoje + : malo pali przy spokojnej jezdzie 2l na 100 km. Sa plusy i minusy ( Ja zostane przy gazniku )

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]