Dzisiaj jest 07 lut 2025, 22:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cześć, mam wystawiony samochód na otomoto i napisał do mnie jakiś Habdul Sharif o_O

Treść e-maila:

Kod:
Hallo Józef

es ist eine Anfrage zur Anzeige Nr C30288615 (Audi A4 ) eingegangen.
Link zu dieser Anzeige: http://otomoto.eu/show?id=C30288615

Vorname / Firmenname:

E-Mail-Adresse: habdul.sharif20@yahoo.com
Telefon: 934

ACHTUNG: Diese E-Mail wurde automatisch erstellt - bitte nicht antworten Um
auf die Frage zu antworten, senden Sie eine E-Mail an die oben genannte
Kontaktadresse oder nehmen Sie telefonisch Kontakt auf.

Inhalt der Nachricht:
--------------------------------------------------------------------------------
Hello,
I am interested on your Advert car,and i will like to know your very last
selling price and method of payment
Also please get back to me with more details of the a car.It's very
important
Sharif

--------------------------------------------------------------------------------

Herzliche Grüße,

--

Das Team von otoMoto.eu
-- Diese E-Mail wurde automatisch erstellt - bitte nicht antworten --

Numer telefonu 934. Do tego arabskie imię i nazwisko? Trochę to dziwne, nieprawdaż? Jest sens się z nim kontaktować, to może być jakiś oszust? Bo w sumie to może być właśnie "ten" kupiec :D

astek23 pisze:
jak skrócić błotnik w aprili sr, jakie nażędzia będą mi potrzevne

manieqqq pisze:
klucz 69 koniecznie oczkowy piła spalinowa i oczywiście młotek

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2013, 20:39 przez xNoName92, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
to samo co w tym temacie jezyk-anglielski-kto-przetlumaczy-pomocy-t365102.html oszuści.

Doradzam w doborze części 2T jak i 4T i sprawach sercowych :lol: PW. :D

SPRZEDAM CYL POLINI FOR RACE 70cc AC do Peugeota:3

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
Wg mnie szkoda na nich czasu, zdarzają się tacy kupcy ale kontaktują się telefonicznie, znam 3 przypadki sprzedaży pojazdu 1 na Rosję zaś 2 kolejne gdzieś bardzo daleko nawet nie pamiętam gdzie, ale każdy kontakt był telefoniczny a nigdy e-mail. Ci co wypisują takie e-maile bardzo często są oszustami ja bym się tym nie zainteresował. Moim zdaniem każdy pojazd ma swojego kupca, prędzej czy później sprzeda się :)

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podobnie na mobile.de można znaleźć ''niby'' okazyjne auta, ceny są zazwyczaj 1000-3000eur niższe niż powinniśmy dać za auto. No dobra oglądamy zdjęcia, auto boskie! Ale co jest nie tak w ogłoszeniu? Brak nr telefonu. Więc piszemy maila a tu nam jakiś anglojęzyk odpisuje albo coś że pieniążki należy przesłać na konto bo przebywa za granicą, przesyłamy i auto się rozpływa... Ot cała polityka
Googlując :
http://www.forumsamochodowe.pl/mobile-d ... vt4835.htm
lub hasło do google ''oszuści mobile.de ''
Można sobie poczytać :P .

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: 86c2f 1.4 D und Vect B 2.0 DTI
My prawie tak się wpakowaliśmy z BMW E90 za 17 tyś PLN z niemiec samochód na początku był w Hamburgu napisałem do gościa emaila to mi odpisał że teraz samochód znajduje się w Hiszpani bo się przeprowadził ale może wysłac firmą kurierską no to git dogadaliśmy się co i jak firme sprawdziłem wszystko legal to niech wysyła ale trzeba było wpłacić 400 Euro zaliczki to napisałem że jutro wyśle. Coś mnie natkneło żeby looknąc na allegro i patrze to ta "Bemka" znajduje się w PL to zaraz do gości i przestał odpisywać i wgl i jeszcze mu napisałem że sprawe oddaje na policje. Tak że nie ładuj się w takie coś.

"They say pain is an illusion
This is just a bruise and
you are just confused but
I am only human"

*

Pojazd:
Witam,

mam podobną sytuację z zapytaniem od Habdula Shafira. Mogę wiedzieć, jak potoczyła się sprawa w twoim przypadku? Nie wiem, czy mu w ogóle coś odpisywać, czy odpuścić, bo to jakiś przekęt?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
nic nie odpisywać. W dupie mieć. Bonawet jak pójdziesz na policjie i tak nic nie znajdą.

A w ogóle po co to czytać ?
Jak nie znam to odrazu KOSZ.

*

Pojazd:
Witam,

Mam samochód wystawiony na otomoto i również dostałem takiego maila od tej samej osoby.
Poprosił mnie o więcej szczegółów, więc mu wysłałem, w odpowiedzi dzisiaj w nocy otrzymałem dość długiego maila:

Hello,

I am in receipt of your email and I also thank you for the provided information about your Vehicle. Am sorry I can't call you or receive calls at this moment based on the nature of security here in my country Syria but I will make out time and call you on a secured line if the need arises. The Vehicle is just a minor objective of contacting you but I will buy at your giving price. I will appreciate if you will reserve the Vehicle for me at least two weeks and remove the advert from the web site for me. My major priority of contacting you is to propose a deal that requires immediate and swift execution. I will provide you all the necessary detail about me once trust is established between us. Please read thoroughly and get back to me but you have the obligation to decline if you are not interested.

I am a Syrian industrialist and a member of Syrian business men council In Damascus. My family is under the threat of President Bashar al-Assad for our resolute support for a true democratic Government in Syria.

Due to the current President Bashar al-Assad protest in the country as you can find out in this website http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ast/syria/ Many families are running for their dear lives as soldiers are killing civilians, women and children. I want to bring to your notice that I have in my possession the sum of $13,200,000 million USD. This is the money I have saved for my entire life as an industrialist and I have it stored in my house because putting money in a bank could be a very big risk in a country like ours.

I have secured this money in a box and have consulted an envoy here in Damascus who will help me in moving my box out of Syria for safe keeping and possible investment. This is why am in keen need of a Reliable and Trust worthy person who will receive the box, secure and protect it till my arrival which should be soon. I have to take this chance because, I have no other alternative but to trust somebody .Am an orphan with no brother or sister so I cannot risk my life here to avoid an end to my family lineage. All I have is my wife, my daughter and son. They deserve a decent life since I want them to grow up in a peaceful environment. I will relocate to your country with my family and invest the money in accordance with law, your advice and assistance. We can work together and achieve a better future for our families. Please you will have to take note that the envoy is not aware that my box contains money and this is for security reasons.

All I ask is permit me register the consignment in your name as your personal belonging and you are expected to retrieve it once it's in your country. There will be no risk in this deal; I have made the necessary arrangement the safe delivery of the consignment box to your referred location. I will assume you are capable of handling a deal of this magnitude and also trust you to maintain absolute secrecy and confidentiality to protect this great achievement. In less than 4 days the box should be in your possession if you are swift on your part .Beware, I have taken precautionary measures to secure the money. The box is coded with high security gadget. I will give you 20% of the total sum while 80% will be mine. I believe this is a fair deal. write me back for more details.

GET BACK TO ME WITH

YOUR FULL NAME

YOUR HOUSE ADDRESS

YOUR DIRECT TELEPHONE NUMBER

A SCAN COPY OF YOUR ID/DRIVER LANCES

I anticipate your positive response and on receipt of your information I will provide you with further details. We don't have the luxury to waste time so kindly respond ASAP.

Best regards

Habdul Abdul Sharif

Zastanawiam się czy można to gdzieś zgłosić.
Pozdrawiam,

Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
nic nie zrobisz bo ten cały habdul nawet nie istnieje
i w żadnym wypadku NIE PODAWAĆ jakichkolwiek DANYCH!!

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Beka... To raczej polak za tym stoi co ? ;)

-- 12 wrz 2013, o 20:50 --

Poza tym ja za wszelką cene spróbowałbym zgłosić to na otomoto. Są to jakieś dosyć poważne próby oszustwa, jeśli ktoś by wysłał dane oczywiście..

-- 12 wrz 2013, o 21:01 --

Poza tym ja za wszelką cene spróbowałbym zgłosić to na otomoto. Są to jakieś dosyć poważne próby oszustwa, jeśli ktoś by wysłał dane oczywiście..

Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mu auto sprzedałem i wszystko git ugadałem się że w połowie drogi się spotykamy i przyjechał nie marudził.

ZAPRASZAM DO SIEBIE :)

Piaggio Typhoon <MoNsTeRek:

https://www.facebook.com/Pawelek016?not ... _new_likes

viewtopic.php?t=354526

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]