Dzisiaj jest 29 lip 2025, 22:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: CPI Oliver Sport
Witam kupiłem skuter 2t CPI Oliver Sport z 2006 roku był on jeszcze zablokowany. Skuter ma przebieg 3200km. Po kupnie odblokowałem go (wymieniłem moduł na taki w aluminiowej obudowie z diodą, wyjąłem tulejke pomiędzy wariatorem a przeciwtalerzem i w kolanku wydechu był nabity pierścień którego wybiłem) po tych czynnościach skuter jedzie po prostym odcinku drogi około 65-70km/h a z górki udało mi się pojechać około 5km poza skale licznika. Mam zamiar troszkę go przerobić z upływem czasu. Chciał bym aby skuter miał dosyć dobre przyśpieszenie i dobry v-max. Jak na razie skuter ma dość kiepskie przyśpieszenie lecz od około 40km/h czuć szarpnięcie i skuter wkręca się jak szalony aż do tych 65. Zależy mi aby po zmianie wydechu skuter miał lepsze przyśpieszenie ale żeby nie stracić na v-maxie. Na początek wydech będzie w 100% seri lecz po jakimś czasie założe cylinder 70cc (made in china). Wariator i sprzęgło zostanie raczej seryjne aż do następnego sezonu. W następnym sezonie mam zamiar wymienić wariator na mallosi multivar, gaźnik dellorto 17,5-19mm, sprzęgło stage6 sport wraz z dzwonem windcoler, jakiś cylinder 70cc sport s6 albo mallosi i chciał bym aby wydech pozostał taki którego zakupie teraz. Po zmianie wydechu oczekuję troche elastyczności od startu poprzez przyśpieszenie aż do v-maxu. Proszę jakieś doświadczone osoby o wypowiedź ponieważ nie chcę niepotrzebnie wydać 500-600zł na wydech który później nie będzie pasowć do późniejszego setupu.

I to chyba tyle. Jeśli coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: znowu SR Custom
yasuni r lub pro replica, mam yasuni przy serii i fajnie jedzie w szerokim zakresie obrotów ale jednak czuć że powyżej 50-60 km/h rwie bardziej, mam porównanie z pro replicą przy serii (kolega ma) i wydaje mi się że jest elastyczniejsza, przyspiesza równo i płynnie, oba te wydechy będą idealne pod 70cc, myślę również nad leo zx-r ale nie miałem z nim styczności więc się nie wypowiem

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

*

Myślałem właśnie nad yasuni R. Czy w 100% seri Yasuni poprawi przyśpieszenie o dużo? Czy ten wydech ułatwi postawienie skutera na koło? Czasem raz na jakiś czas chciał bym poderwać na koło ;D W następnym sezonie mam zamiar inwestować w cylinder 70cc sport tylko jaki? Polini, mallosi czy stage6? wariator z tego co słyszałem to najlepszy mallosi multivar do 70cc sporta a nad sprzęgłem jeszcze nie myślałem. Nie chce kupić czegoś na marne więc wolę zapytać o wszystko:D

Pojazd: znowu SR Custom
przy seryjnym cylindrze z yasuni r będzie ciężko postawić na koło

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

*

A co myślisz o wydechu Laser X-Pro używany za kwotę 300zł w bardzo dobrym stanie w chromie. Czy będzie dobry do seri a w późniejszym czasie do 70cc sporta?

*

Pojazd: Cpi swap aerox
Mam ten sam skuter co ty :D Na seri cylku wydech leovince zx rolkach 5 g i gazniku tec17,5 osiągi były niesamowite :)

Wpadnij do mojego CPI :D

re-cpi-oliver-swap-stage6-c20-racing-projekt-d-jest-up-mhr-t357961.html

*

A na seryjnym wydechu cylinder seria ile Ci szedł? Mi się ten skuter rozpędza do 60-65max na prostej przy 100% seri. Kupiłem wariator wm motor niby sportowy ale jak na razie rolki mam 3,5g wyje jak głupi, rozpędza się tak że aż koło przednie się prawie podnosi. Rozpędza się fajnie do 45 potem powoli do 60. Jak na razie nie ma w sklepie rolek chcę kupić 4,8-5g rolki.

A jaki masz aktualny setup teraz w tym skuterze?
Mam do Ciebie jeszcze kilka pytań.
Miałem skuter 4t oznaczenia silnika to 139qma/139qmb w tym skuterze jak sprawdzić oznaczenie silnika?
Jak bym chciał kupować cylinder głowice tłok to mam szukać na sworzeń 12mm czy 10?
Czy jest to silnik (podróba) minarelli horizontal?
Czy łatwo podnosi Ci się go na koło?
Ja u siebie mam gaźnik 19mm na seri (taki włożył właściciel poprzeni) i iglica max eko śróba zakręcona od mieszanki i zwężka filtra wyjęta. Czy na tym gaźniku 17,5mm ciężko go wyregulować czy dobrze? Jaki masz filtr powietrza? Stożek czy puszke seryjną? Jeśli seryjny to czy wyjąłeś zwężke czy nie?

-- 24 wrz 2013, 16:52 --

http://www.youtube.com/watch?v=HOAVuitN3Zs

Chciał bym stuningować skuter aby miał taką moc jak na tym filmiku. Może ktoś wie jakiej klasy tuning daje takie rezultaty?

*

Pojazd: Cpi swap aerox
Router50 o tym cpi mogę ci powiedzieć wszystko ;) pisz na pw

Wpadnij do mojego CPI :D

re-cpi-oliver-swap-stage6-c20-racing-projekt-d-jest-up-mhr-t357961.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]