Witam. Przedstawiam wam mojego Rometa
jest to model z 2010r. Kupiony w 2012r.
Jak doszło do kupna? :
Jazda quadem trochę się już nudziła i zacząłem namawiać rodziców do kupna skutera. Oczywiście na samym początku rodzice się nie zgadzali bo nie mam karty itp. Na początku miał to być używany markowiec typu yamaha,honda lecz jak na allegro był jakiś ładny egzemplarz to był bardzo daleko, gdy znalazłem używkę blisko swojej miejscowości na sprzedaż od razu pojechaliśmy ją obejrzeć okazało się że tłok puchnie i skuter gaśnie. Po 2 tyg poszukiwań padł wybór na nowego skuta z gwarancją. W oko wpadł mi od razu romet 767 i model 717, jednak wybrałem mojego 767. Po zakupie zaczął się nudny okres docierania ale dałem radę starałem się go dobrze dotrzeć żeby dłużej mi posłużył. Po przejechaniu 1500km zmieniłem moduł na "sportowy". W tamtym sezonie zrobiłem ponad 4 tys. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.
Plusy i minusy:
+dobre przyspieszenie (2t)
+niezły v-max (poza skalą licznika, mieżone gpsem i licznik oszukuje o 2km/h) przed zmianą modułu v-max wynosił 55km/h
+dość wygodna kanapa, nawet przy jeździe we 2 osoby
+ładny wygląd
+ledowe lampy i kierunkowskazy
+jego średnie spalanie wacha się w granicach 3l (potrafi i mniej spalić jak jeździć oszczędnie 8-) )
-mógł by być ciut większy zbiornik (oryginalnie jest 5l)
Wydaje mi się że to na tyle z plusów i minusów
pare zdjęć:
jedyne co zostało wymienione w skuterku to moduł na sportowy i gaźnik na tec racing 17.5mm
przebieg na dzisiaj to ~8200km
filmik z jazdy:
http://www.youtube.com/watch?v=rDfVJLJ_tBMZapraszam do komentowania i oceniania ;)