Dzisiaj jest 01 mar 2025, 9:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera GSM, Derbi Senda, Beta
Witam Mam problem z Peugotem xps silnik am6 gaznik 16mm 2004 rok no wiec tak: Jade sobie normalnie i jak mu dam w gaz to czasem robi buuu i stanie i wtedy dmucham w bak daje torche ssania i odpalam normalnie i jade zdaza mi sie to coraz czesciej co to moze byc ?? dodam ze mam zaworek podcisnieniowy. Porosilbym o szybką odpowiedz ;]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Wyczyść bak, gaźnik i przewody oraz wyreguluj gaźnik. :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

bak wyczyszczony gaznik tez wyczyszczony i wyregulowany i przewody tez czyste czyscilem go ostatnio i dlaczego tak sie dzieje ??;/
i chcialem sie spytac <dodac> jak sie zmniejsza doplyw oleju do gaznika ?
????

Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, 18:00 przez Drifter16, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dopływ oleju do gaźnika zmniejsza się poprzez odłączenie tej gównianej pompki oleju (trzeba odkręcić dekiel i wyjąć taki jeden plastikowy trybik), no i wtedy gotową mieszankę wlewa się do baku (od 50:1 do 30:1). Jednocześnie wedy odpada problem z ewentualnym zatarciem sie silnika przy awarii pompki lub gdy "niepostrzeżenie" braknie oleju.

Co to znaczy, że dmuchasz w bak?? Być może odpowierzenie baku jakoś się przytyka - sprawdź. Wiesz, możesz jeszcze posprawdzać takie typowe rzeczy (odpisywalem w kilku tematach o zamulonych silnikach, może coś znajdziesz w moich postach...). Jak nie to pytaj, może ja albo ktoś inny będziemy umieli pomóc.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heh Dozownik ja niestety bede mial bo jest przydatny a co do pompki oleju to chyba nie powinna sama z siebie sie popsuc...?? I Jak wiesz to bys mi powiedzial jak zmniejszyc ten dostep oleju do Gażnika ???

No poprostu motor sie jakby sie dusil "czasem" ale to denerwuje...no normalnie dmucham w bak jakby nie chcialo paliwo leciec czy cos no nie wiem ,a odpowierzenie baku nie przytyka sie bo sprawdzalem ciaglem powietrze przez ten wezyk od korka i wszystko dobrze jest. Nie wiem dlaczeog tak sie dzieje...;(:(:(:(

Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, 20:34 przez Drifter16, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
W moim minarelli się nie da regulować ilości oleju w paliwie, dlatego posdziękowałem za to udogodnienie. Wychowałem się na demoludach, w których się robiło mieszankę samemu i mnie to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie - przywołuje wspomnienia :mrgreen:

Zresztą na twoim miejscu skupiłbym się na innych rzeczach bardziej, skoro wcześniej było dobrze, a teraz nie (bo chyba tak było, prawda? dobrze zgaduję? napisz proszę czy było to jak kupowałeś motor, czy tak jakoś wyniknęło w trakcie eksploatacji)

Słuchaj, no to jak jest objaw, że tak jakby brakowało paliwa, a jest, to musisz szukać przyczyny na drodze skąd jest dostarczane: kranik z filterkiem wewnętrznym/zewnętrznym. Może tam jakiś babol siedzi i przytyka. Miałem tak kiedyś w jawie. Chyba z tydzień nie mogłem dojść co to było.

ps: nie masz wody w paliwie?? Zlej to co masz i nalej z 1 L świeżego. Jak będzie dobrze, no to eureka, jak nie no to szukamy dalej.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystko czysciutkie zaworek podcisnieniowy tez moze masz racje bym musial zlac paliwo bo moze jest woda... ale to najpredzej to jutro...Jak sprawdze to dam znac dalej co i jak czy sie co poprawilo lub jest tak samo. Jak sie nie poprawi nic To bedziemy musieli dalej niestety szukac ;)

Dodam ze to sie dzieje po tym jak kupilem motor "po miesiacu" ;)

Ostatnio zmieniony 20 paź 2009, 14:17 przez Drifter16, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]