Dzisiaj jest 22 lis 2024, 14:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: aerox stunt
Siemka. Reguluje aeroxa na stunt. Ma wydech tecnigas next-r i gaznik tec 17,5 reszta seria. Sprężynki sprzęgła twarde, centralka hebo +90 i rolki aktualnie 3 jakieś ciężkie z 6 może 8 g i 3x 4,5g. Przed zmianą paska było ok na takich rolkach a po zmianie na nowy straszny muł. Przez tą twardą centralke musze zakładać cięższe rolki, bo strasznie wyje. Na 6 rolkach 4,5g jest taki sam muł po czym dopiero przy jakiś 20 km/h się wkręca i jedzie ale niestety tylko jakies 60 km/h więc dlatego zakładam cięższe. Podobno to normalne po zmianie paska na nowy, że musi się ułożyc czy coś, ale ja już 3 dzień jeżdże i nie widać poprawy. Macie jakieś propozycje? Za twarda centralka? A może przez to, że sprzęgło ma już mało okładzin? Dodam, że przy tym mule do 20 km/h czuć czasami jak sprzęgło szarpie. Pozdrawiam i mam nadzieje, że macie jakieś propozycje rozwiązania tego problemu :/

-- 27 wrz 2013, o 13:15 --

możliwy muł przez to że mam sprężynki sprzęgła top racing niebieskie? Twarde podobno, ale slyszalem, że po nagrzaniu tracą właściwości tylko, że ja i na zimnym mam muła. Dodam, że na wolnych obrotach czuć jak sprzęgło lekko łapie. NIE CZAJE JUŻ GO. :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
A pasek na wariatorze schodzi Ci na sam dół? Masz nowy, szerszy pasek, który nie schodzi na sam dól w wariatorze. Daj jakąś cienką podkładkę +/- 1mm przed tuleję wariatora (przedłużenie tulejki).
Załóż części te, co przed wymianą paska i będzie po kłopocie :) Napisz, jaki będzie efekt?

NieCiik pisze:
Ogólnie lubie i peżoty

*

Pojazd: aerox stunt
nie miałem niestety takiej podkładki, ale dziś spróbuje znaleźć. Zmieniłem z ciekawości wczoraj na stary pasek i niby mniejszy, ale nadal jest ten muł i jak się wkręci potem to bardziej wyje też szarpie sprzęgło przy ruszaniu lekko. Możliwe, że to przez tą centralke, ze za twarda? Hebo +90

**

Pojazd:
Jak szarpie to masz dzwon sprzęgła krzywy. Nie jest czasem fioletowy?
Podkładkę możesz sam zrobić jak nie masz. Ma ona być przedłużeniem tulejki, zakładasz ją przed tulejką.

NieCiik pisze:
Ogólnie lubie i peżoty

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Jakbyś miał krzywy dzwon, to na forum w dziale ''zrób to sam'' jest temat jak to zrobić, aczkolwiek lepiej kupić nowy, bo taka prowizorka, to nie na dłuższą metę. :) Jak chcesz tanio i dobrze, to polecam dzwon WM Motor.

**

Pojazd:
Poradnik mojego autorstwa. Polecam :)

NieCiik pisze:
Ogólnie lubie i peżoty

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
rafxxc pisze:
Poradnik mojego autorstwa. Polecam :)

Ja nie miałem na myśli, żeby coś Ci zarzucić, poradnik świetny, dobrze wykonany, jest świetny, dobra porada, dla tych, który mają pokrzywiony dzwon, pomysłowo, aczkolwiek wymiana niekiedy jest bardziej wskazana niż renowacja, zgodzisz się ze mną :D ?

**

Pojazd:
Jasne, że się z Tobą zgadzam. Renowacja, to raczej efekt krótkotrwały, aczkolwiek u mnie jak na razie jest OK!

NieCiik pisze:
Ogólnie lubie i peżoty

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]