Dzisiaj jest 22 lis 2024, 14:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: CPI Oliver Sport
Witam:D Kupiłem wczoraj wariator firmy WM Motor do skutera 2t CPI. Na lepszy jak na razie mnie nie stać a seryjny miał dosyć duży próg w jednym miejscu tak więc wymiana była konieczna. W komplecie za 50zł był wariator, 3x ślizgi, ten dekielek co trzyma rolki w wariatorze, przeciwtalerz, 2 tulejki wariatora 38mm i 36mm a także 2 komplety rolek 3,5gram i 7gram. Skuter jest to pełna seria jedynie jest odblokowany. Przy starym wariatorze i rolkach skuter jechał po prostej 60-65km.h, z górki zamykał licznik 80+ a pod górkę męczarnia 30-40max. Start skutera też nie był zbyt dobry. Teraz wsadziłem rolki 3,5g z kompletu, tulejkę dłuższą (taka sama co seria) i skuter ma bardzo duże przyśpieszenie aż rwie koło w górę, na obroty wchodzi od samego początku takie jak by miał wyrwać silnik i są niezmienne aż do 60km/h. Skuter nie rozpędza się powyżej 60km/h nawet ciężko jest rozpędzić mu się z górki powyżej tej prędkości. Czy macie jakieś sugestie dotyczące regulacji jakie rolki dokupić ewentualnie? Nie chcę teraz inwestować dużo w skuter ponieważ po zimie mam zamiar go dobrze doinwestować na częściach stage6 klasa sport.
Chcę pojeździć na tym wariatorze tylko do końca tego sezonu może trochę w zime i w najgorszym wypadku na początku następnego sezonu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Daj rolki 4,5g ,sprawdzi z krótszą tuleją ,zaznacz mazakiem kreskami na wario, i sprawdzi jak
wysoko wchodzi pasek ,czy do końca .
Mam te wario ,na razie używam malossi ,wm wario mam sprawdzę jak będe miał tulejkę 38mm
bo na 36mm nie zabardzo

kuba123

*

A nie miałeś 2 tulejek w zestawie? Tulejka 38mm to z seryjnego wariatora pasuje:D Podjadę dziś do sklepu i kupie rolki 4,5g zobacze jak się będzie zbierać;D

A co do wariatora wm motor to jest to dobry wariator jak za takie pieniądze:D Wcześniej w 2 skuterach 4t miałem praktycznie wszystko z tej firmy i skutery chodziły dość dobrze i chodzą do teraz a przebiegi po 10tys + na tych częściach więc nie wiem czemu ludzie tak narzekają na tą firme:D

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Sam mam cylek wm+ pasek+ moduł ( w planach ) i jest okej, co prawda pierścienie do wymiany, ale to dzięki ''mechanikowi'' który to z początku montował, ale po za tym super jest, poszły mi uszczelniacze zaworowe i zawór ssący, benzyna wlewa mi się do pokrywy zaworów.. Ale po za tym, jak to już wymienię, to myślę, że problemu nie będzie. '

Co do tematu, spróbuj na tych 7g. Jak ja miałem rolki 4.5g to skuter miał kopa ale do 30 potem wył, a nie jechał, a na 7g takie samo kopyto a po za tym jechał 70.

*

Rolki włożyłem 5gram i tulejke dłuższą. Skuter rozpędza się dość szybko i utrzymuje obroty już do tych 65-70km/h tylko gaźnik mam do wymiany bo przekręciłem śrubę od mieszanki :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]