Dzisiaj jest 22 lis 2024, 15:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: bws ng
siema, mam problem, skuter rusza mi fajnie wszystko gra ale na chwile ma buta potem muł tak od 15-60 i od 60 znowu go ciągnie... probowalem na 2 wydechach leovince zx i na conti chr jest to samo..:
mam gaznik 19 dellorto
-wariator multivar
-sprzeglo stage6
-dzwon seryjny
-pasek malossi
cylek dr evo 70
-filtr airbox

próbuje go wyregulowac ale nic nie daje wsadzam rolki 7 gr 6,5 5 gr inne centralki czasami jest lepiej ale nadal jest ten mul, lepiej chodzi jak go odpale pochodzi chwilke i potem lece, nie mam sił juz... help!
i jest jeszcze taki jeden nproblem jak jezdze i i jade np jest jakas nierownjosc to go tak tak nie wiem jak by go zalewalo i musze odpuscic gaz i znowu mu dac manetke, gaznik czyscilem caly, do tego mam co chwile mokry filtr powietrza,a i jak odlacze rurke od paliwa to non stop leci tak jak by bylo podcisnienie rozwalone...

Z Motorem jak z Kobietą: Najpierw pokochaj, zrozum a później rozbieraj :))

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Kranik podciśnieniowy bym wymienił w takim razie, a co do muła to sparwdź ogólnie stan sprzęgła, dzwonu, ślizgów wariatora, rolek, paska itd. bo zanim się zacznie regulacje to okazuje się, że chodziło o co innego.

Zwróć też uwagę na to, że istnieje regulacja napędu za pomocą również podkładek do tulei wariatora. Przykładowo zaobserwowałem u siebie muła, jak nie miałem podkładek, ale za to prędkość maksymalna była bardzo wysoka. Natomiast jak dałem podkładkę to muły znikały. W sumie zastanawiam się, czy nie można było wyregulować napędu bez tej podkładki, no ale już nie ruszałem tam nic, wiec nie wiem. Pewnie zrobiłbym to rolkami i może niewiele różnicową centralką.

*

Pojazd: bws ng
wszystko sprawdzalem, jedynie co dzwon ma przebarwienia ale to chyba nic nie szkodzi :D a jak myslisz ze kranik zlikwiduje problem na dziurach ?

Z Motorem jak z Kobietą: Najpierw pokochaj, zrozum a później rozbieraj :))

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Toros F16
Powinien.

Sprzedam : http://forum.mieloch.pl/2t-cylinder-glowica-tlok-reszta-nowe-ac-keeway-matrix-t373884.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]