Dzisiaj jest 16 lis 2024, 19:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam , chce wykonac szlif mojego cylka + dobry tlok zeby nie puchl , i wytrzymywal duzo.
Skuter to Yamaha Aerox..
jak to sie wykonuje ?
robie ten szlif cylindra i potem dobieram tlok ?
Czy najpierw kupic dobry tlok np : http://allegro.pl/vertex-tlok-minarelli ... 57912.html o rozmiarze 40.25mm i potem pod niego robic szlif ?
Moze mi ktos to dokladnie opisac ? krok po kroku , zeby wszystko elegandzko sie zgadzalo..
Nie wiedzialem ze te tloki sa az tak drogie , no ale za jakosc sie placi.

:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Aerox FullSport
Idziesz do sklepu motoryzacyjnego gdzie gość ocenia stan cylindra i powinien wymierzyć jaki wymiar tłoka będzie dobry, wtedy kupujesz tłok jakiejś dobrej firmy np meteor, vertex i udajesz się do zakładu gdzie wykonują owe szlify, gość już sam sobie mierzy tłok i pod niego wykonuje szlif cylindra nigdy na odwrót. Za dobry tłok trzeba zapłacić.

*

Pojazd:
Czyli najpierw kupuje tlok a potem szlif tak ? dodam ze ze cylek ma 2 minimalne ryski , praktycznie wogole nie odczuwalne , mi to bylo trudno wykryc ..wiec cylek jest jeszcze w nienajgroszym stanie , ale robie remont i chce wszystko na cacy..to jaki rozmiar tloka kupic ? 40.25mm czy moze 40.50mm ?
a ten tlok co podalem wyzej , warto go wziac za ta kase ? liczylem sobie tlok tak do 130 zł , ale jednak wiecej kosztuja..warto kupic tego wyzej za 165 zł ? zalezy mi zeby byl wytrzymaly , nie puchl , bardzo dobrej jakosci , poprostu ma duzo wytrzymywac .

Tak, pierw tłok później szlif. A nie lepiej po prostu iść do sklepu gdzie dobiorą Ci odpowiedni rozmiar itp ? Chyba 40,25 wystarczy, zależy jaki miałeś wcześniej. W okolicach 130zł kupisz tłok Meteora.

*

Pojazd:
Oryginalny u Aerox jest 40mm , stan gladzi jest bardzo dobry .
Slyszalem rozne opinie o Meteorze , wole pewnego i dobrego Vertexa , moze drogiego ale wiem co kupuje..jak myslisz kupic tego 40,25 czy troszeczke wiekszego 40.50 ? i tak jak dam, im tlok to na taki rozmiar zeszlifuja na jaki bede chcial.

Szkoda ze na mielochu nie ma tlokow Vertexa.

*

Pojazd:
Rozmiar 40.25mm moze byc za maly , bo nie wiadomo dokaldnie jaki jest stan , piszesz ze bardzo dobry..lepiej daj 40.50mm bedziesz bezpieczny i zadowolony , dasz im ten tlok i zrobia Ci pod niego szlif. No niestety do firmowego skutera tloki sa drogie , a Vertex to porzadna firma.

Miałem też przypadek że i Vertex puchł więc tak nie zachwalajcie bo nie jest to nie wiadomo co. 2 kolegów ostatnimi czasy kupili meteory i jakoś nie słyszałem żadnego złego słowa na tą firmę.

*

Pojazd:
Ale puchnie chyba od temperatury..mysle ze tlok za 160 zł to juz porzadny tłok.
Nie mam problemow z temperatura poniewaz mam gaznik dellorto 17.5 i max temperatura to 70-80 stopni .
Moj caly setup to :
Dellorto 17,5
LeoVince ZX
Malossi Multivar
Sprzeglo Stage6 Sport Pro
Wkladka filtra Stage6 Double Layer
Dzwon Hebo Manston Wing

ogolnie jest rakieta :D jak na 50cc.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]