Witam wszystkich
Jako iż widzę ,że dużo osób chwali się swoimi maszynami , to pomyślałem że też pokaże swojego chińczyka
Dobra to tyle wstępu
Kupiłem go w 2010 roku. Nie mam fotek z tego jak wyglądał jak go kupiłem , ale znalazłem jakieś w internecie
Mój był czarno-siwy. niestety nie znalazłem takiego także jestem zmuszony wstawić ten egzemplarz:D
Szału nie było
ale skuter jeździł
mało palił itd
W zimę 2012/2013 zaczęła się moja przygoda ze skuterem
Na początku było zwykłe odblokowanie . Kupienie odblokowanego modułu i zapoznawanie sie z częściami skutera:) Później zaczęły się modyfikacje . Na początek zmieniłem podświetlenie licznika na niebiesko
Później naszła mnie ochota na zrobienie polerki pokrywy przekładni. Całą pokrywę musiałem ścierać papierem ściernym.
Oto efekt , trochę pobrudziłem jak zakładałem ale jakieś zdjęcie jest:)
Tu trochę lepszej jakości zdjęcie.
Następnie kolega powiedział, że ma na sprzedaż czerwone listwy led . Skusiłem się i zamontowałem je w liczniku
Po paru tygodniach zamówiłem stickerbomb. Okleiłem nim lusterka, błotnik z przodu,ramkę pod tablice rejestracyjną oraz plastik z tyłu pod lampą
To wszystko było zrobione do marca 2013 roku. W maju zaczynają sie kolejne upiki:)
Na początek przyszło nadkole, przedłużka amortyzatora około 10 cm,rejestracja na przekładnie i stożek.
Oto efekt:)
Potem jezdziłem tak z około 2 miesiące, nadkola pękały , ponieważ były robione z pleksy. Wreszcie zrobiłem nadkole ze \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"sklejki\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Postanowiłem, że okleje je resztkami stickrbombu:)
A tak wygłada całość na skuterze
Uploaded with
ImageShack.usW między czasie doszły wstawki stickera , ktore widać na wcześniejszym zdjęciu, oraz malowanie felg
W połowie sierpnia miałem awarie , silnik się zatarł no i sypnęło się łożysko na korbowodzie.
W tym momencie silnik przeszedł kapitalny remont. Nowy cylinder, wał itd. Za wszystko wydałem okolo 500 zł razem z robocizną.Teraz jestem w okresie docierania . Jak narzie mam zrobione 250 km. Jakieś 2 tygodnie temu nastąpił pomysł , aby okleić skuter stickerbombem. Około tydzień temu przyszła paczka ze stickerami
A po trzech dniach skuter został oklejony
Na dniach jeszcze zrobie polerke rantów felg.
A oto efekt mojej pracy:
W Zimę planuje zrobić swap na p/g w lc i custom przodu w stylu sr/aerox
Dziękuje wszytskim za uwagę