Dzisiaj jest 07 lut 2025, 0:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju Smx 90 2004r
Witam, jestem tu nowy dlatego na wstępnie chciał bym przeprosic za nieodpowiedni wątek, czy inne jednoczesnie prosze o zrozumienie.
Sprawa jest następująca, kupiłem moto z am6 jest to rieju smx 90 z 2004r wizualnie w miare, dałem za to 1900zł na chinskim 90 cylku, dymił od początku o co posądziłem uszczelki cylindra, wymieniłem je, było okej, znów to samo, lecz przy wymianie zepsułem gwint, naspawałem na niego nakrętke i wkręcilem w silnik wszystko trzyma ładnie i pięknie, lecz silnik 1-dostał przy jezdzie w ciągu nie wiem 30 sekund wibracji i tak juz jest cały czas, do wymiany był na wstępie uszczelniacz wału prawy od strony sprzęgła, zamówiłem to-http://allegro.pl/uszczelniacz-walu-prawy-24-35-7-am6-yamaha-tzr-i3591696529.html i nie wiem czy będzie pasował bo nie wiedzielm czy patrzec od tyłu moto czy przodu, mysle ze trafiłem lecz problem drugi jest taki ze zgubiłem tą tulejkę między wałem a uszczelniaczem dlatego prosił bym o pomoc z znalezieniem tego w internecie, podaniem wymiarów, ewentualnie sprzedażą jeżeli by ktoś posiadał i opcjonalnymi uszkodzeniami które wywołują wibracje, co do łożysk wału-luz góra-dół delikatny, luz w boki praktycznie nie wyczuwalny, mozliwe to bylo nierównym dokręceniem sprzęgła?, a dodam ze osiągi moto były dobre po złożeniu cylka, jezeli zalewałem oleju do skrzyni strasznie dymił, leciałem nim do zamknięcia licznika, konca obudowy, wiec zle chyba nie jest jezeli chodzi o to.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Patrzysz na moto od tyłu, tak jak byś siedział. Poza tym to ma prawo dymić na takiej pojemności. :)

Obrazek

APRILIA RS75 Track Project!
Części silnikowe AM6 -> Klik!

*
Awatar użytkownika

owszem, ma ale nie tak ze nic za sobą nie widze a moto nie wchodzi na obroty, w taki razie rzecz biorąc uszczelnaicz zamówiłem dobry, dzis odebrałem, i po przyłozeniu zostaje mi mała szczelinka miedzy wałem a uszczelniaczem i tak wlaśnie powinna siedziec ta tulejka, tak?

-- 21 paź 2013, 18:44 --

jeszcze kwestia, sprężynką do wewnątrz czy zewnątrz?

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na zewnątrz. A do tego o-ring i ta tulejka powinna siedzieć.

Obrazek

APRILIA RS75 Track Project!
Części silnikowe AM6 -> Klik!

*
Awatar użytkownika

czyli jak, oring. mam nowy uszczelniacz. zamówię tą tulejkę, co jeszcze ? moge prosic o foto jak to ma wyglądać po złożeniu?

-- 22 paź 2013, 1:28 --

jeżeli tu- https://www.google.pl/search?q=o-ring+p ... 280%3B1024 jest prawidłowo złożone to ja nic więcej nie widze u mnie prócz braku tej tulejki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]