Dzisiaj jest 22 lis 2024, 19:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Aerox
Witam. Mam problem z moim roxem. A mianowicie, po wymianie linki gazu, prędkość maksymalna skutera z 110km/h spadła do 60, przy czym przy 50km/h łapał muła. Zaprowadziłem go do mechanika, który długo nie mógł sobie poradzić z tym problemem. Po kilku dniach stwierdził, że to wina linki i że przepustnica nie otwiera się tak jak powinna. Tzn oryginalna linka nie pasuje do sportowego gaźnika. Pogrzebał coś przy lince i niby wszystko było ok. Skuter jednak nie chodził już tak jak przed wymianą linki. Jego v-max wynosił 100km/h i nie miał już tak dobrego przyśpieszenia jak przedtem. Po kilku dniach wszystko znów siadło... Prędkość znów spadła do 60km/h i nic nie idzie z tym zrobić. Ciekawostką jest to, że momentami skuter chodzi dobrze, tzn póki jadę, jest wszystko ok, idzie 100km/h, lecz kiedy już zwolnię lub się zatrzymam nie ma już co liczyć, że znów osiągnę powyższą prędkość. Zdarzyła się taka sytuacja, np kiedy zjeżdżałem z górki, na prostej 60, z górki zaczął się rozpędzać i szedł 100. Kompletnie nie rozumiem tej sytuacji, nwm co zrobić.
Pewnie wiele osób sobie pomyśli po co wgl zmieniałem linkę... A więc zmieniałem ponieważ stara już nie cofała i była cała pochaczona. Stwierdziłem, że lepiej zmienić linkę, niż żeby mi się gaz zaciął i skończyło by się to wiele gorzej...
A teraz, czemu nie kupisz takiej linki jak tamta, tylko inną. Poprzednia linka była prawdopodobnie od speedfighta, tak samo manetka. Kupiłem oryginalną linkę i manetkę żeby to za czymś wyglądało...
Nwm, pomóżcie bo mam już tego dosyć. Skuter mam od półtorej miesiąca, a jeździłem nim może 5/6 razy...

-- 20 paź 2013, 16:32 --

mógłby mi ktoś pomóc...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Yamaha Aerox !
zobacz czy Twój Króciec nie jest pęknięty i lewego powietrza nie łapie .

Cyl:Stage6 StreetRace
Wario:Stage6 Sport Pro
Sprzęgło:Stage6 Sport Pro
Pasek:Syahe6 Sport Pro
Dzwon:Tec Racing
Zawór:Stahe6 NBR
Wydech:Stage6 Pro Replica
Wał:Seria Minarelli
Gaźnik:Tec 17,5 W Planach Dellorto 19mm

*

Pojazd: Yamaha Aerox
@Edit
Króciec czysty, przepustnica otwiera się do końca, podciśnienie paliwa i wężyk od paliwa wszystko ok.
Ma ktoś jakieś inne propozycje?

-- 21 paź 2013, 20:20 --

Czy może to wgl nie jest wina gaźnika?
Może to był kompletny przypadek, że wszystko się j*bło akurat przy zmianie linki? Może to napęd?
Oglądałem ostatnio rolki i wyglądały na lekko wytarte. Wario i przeciwtalerz spoko, ale może to przez te rolki?
Skuter ma przyśpieszenie jak prędzej. Ale od 40/45 łapie strasznego muła. I to może mieć związek z tym, że czasem, rolki się obrócą na "lepszą" stronę i idzie normalnie. A kiedy znów leżą na wytartej stronie jest lipa.
Nwm nie mam już na to nerwów...

-- 22 paź 2013, 21:10 --

POMOCY...

-- 24 paź 2013, 14:53 --

Kurde pomóżcie mi...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]