Dzisiaj jest 11 lut 2025, 21:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Wiem,że jest dużo tematów ale chce wiedziec konkretnie o co mi dokladnie chodzi. A więc do rzeczy ,planuje zrobic skromny tuning DTki jednak mysle ze nie taki calkiem glupi. Planuje tak:
-cylinder 90tka z allegro(wiadomo to jakies 74cc)
-do tego cylka tłok Meteora 49mm,uszczelki do tego cylka lepsze i nie wiem czy moze zainstalowac seryjną głowice.
-łożyska na wał FAG z luzem C3
-łożysko korbowodu
I teraz tak,mysle ze nie oplaca sie zmieniac wału ponieważ zostaje przy wydechu seri wiec nie bedzie on mial znacząco wyzszych obrotów(ale moge sie mylić dlatego zwracam sie do Was :mrgreen: ) Ma on nalatane prawie 20tys ale powinien wytrzymac. Nowe lozyska powinny zalatwic sprawe. No a 2 pytanie to co wg sądzicie o takim setupie. Zda egzamin. Polatam troche. 3 to wlasnie jak z tymi uszczelkami i czy lepiej dać glowice od serii? Przypominam ze wszystko zostaje seria wydech,gaznik 16 itd. Tylko ten cylek.
Z góry dzieki za odp :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Aprilia rs 50
Jak ten cylek różowy to chiński jest... nie lepiej coś porządniejszego?

*

Pojazd:
Wiem,że chiński jednak cylinder jest dobrze wykonany tylko tlok jest do d*** ,dlatego tez wezme firmowy tlok. Nie mam kasy na coś porządniejszego a jakis powerforcow nie bede brał bo to jest to samo. Czekam na dalsze opinie :P

Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
romanunio pisze:
Wiem,że chiński jednak cylinder jest dobrze wykonany tylko tlok jest do d*** ,dlatego tez wezme firmowy tlok. Nie mam kasy na coś porządniejszego a jakis powerforcow nie bede brał bo to jest to samo. Czekam na dalsze opinie :P

a chiński cyinder + dobry tłok nie bedzie dawało podobnej kwoty co porzadniejszy cylinder ?

*

Pojazd:
Chinski cylek +tlok meteora + uszczelki =350zl. Porzadniejszy cylinder to jest dopiero jakis airsal. Jednak za niego 200zl wiecej :/ A tak jak mowilem jakies powerforce czy tec to jeden ****. I tak musze zrobic remont i tak a chce troche podniesc moc małym kosztem. Dobra a więc dalej czekam na odpowiedz na moje pytania.

*

Zobaczymy ile pojeździsz na tym cylku : ) jeszcze będziesz żałował ;p

Moim zdaniem lipa. No bo cylek 90 a gaźnik 16? ... żadnej frajdy nie będziesz miał... nawet nie wiem czy w obroty dobrze będzie wchodził i czy będzie wchodził na najwyższe.

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dran pisze:

Moim zdaniem lipa. No bo cylek 90 a gaźnik 16? ... żadnej frajdy nie będziesz miał... nawet nie wiem czy w obroty dobrze będzie wchodził i czy będzie wchodził na najwyższe.

Co do pierwszego zdania: Czy ty jesteś głupi? Prędzej będzie żałował 600 zł wydanych na airshita, który mu padnie po 1000KM.

Drugą częścią wypowiedzi odpowiem tym: http://www.youtube.com/watch?v=NjRiSaP91ks20
czyli 16 na upartego też wyregulujesz. O ile masz o tym pojęcie. No ale osobiście poleciłbym do tego 21mm

Obrazek

APRILIA RS75 Track Project!
Części silnikowe AM6 -> Klik!

*

PikACZU94 pisze:
dran pisze:

Co do pierwszego zdania: Czy ty jesteś głupi? Prędzej będzie żałował 600 zł wydanych na airshita, który mu padnie po 1000KM.

Drugą częścią wypowiedzi odpowiem tym: http://www.youtube.com/watch?v=NjRiSaP91ks20
czyli 16 na upartego też wyregulujesz. O ile masz o tym pojęcie. No ale osobiście poleciłbym do tego 21mm

Wypraszam sobie. Głupi? jeśli inwestujesz w chinole to powodzenia. Dla mnie szkoda kasy. Zobaczymy ile pojeździ.

*

Pojazd:
dran x : Posluchaj przewaliłem caly internet po wszystkich forach,filmikach itd. Wcale że firmowe oznacza ze dobre,spojrzcie : http://www.youtube.com/watch?v=gSMZZNO_hrA POLINI RACE 80,cylinder 3 x wiecej warty od chinola i jakos też się zatarł. Ogolnie to wole zeby mi sie chinski zatarl niz taki poliniak lub inny ,,firmowy,, gdzie poniose przez dużo większe koszta. Przypominam że cały zestaw nie będzie chinski, tylko cylinder a tłoczek juz firmowy Meteor. Dobra czekam na dalsze opinie i w końcu moze odpowiedz na te moje konkretne pytania. Najlepiej jak sie ktos wypowie kto to miał lub ma :P

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pisz do mnie na Gadu, wszystko Ci wyjaśnię, prowadzę serwis, i siedzę w AM6 jakieś 5 lat.

Obrazek

APRILIA RS75 Track Project!
Części silnikowe AM6 -> Klik!

**

Pojazd: Rieju RR
Koleś przytarł pewnie bo temperatury nie pilował a to przy docieraniu jest najważniejsze

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]