Dzisiaj jest 26 sie 2025, 2:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Witam.

Chciałbym się zapytać o 2 rzeczy:
1. Czy w Aeroxach do 2012 roku sztyce i półki przedniego zawieszenia były produkowane identyczne przez cały czas, czy np. sztyca z Aeroxa 2000 różni się od sztycy z Roxa 2008 i nie pasuje?
2. Pytanie odnośnie śledzenia przesyłki PP
Kod:
http://sledzenie.poczta-polska.pl/
:

Przykładowo, jeżeli ktoś odbierze paczkę o godzinie 12:00 to może być wpisane na tej stronie, że odebrano ją dopiero o godzinie 18:00?
Nie chodzi mi o opóźnienie z samym wpisem, ale o inną godzinę odbioru.
Np. ktoś odbierze o 12:00, ale w internecie to się zamieści dopiero o godzinie 20:00 to czy musi w internecie pisać, że odebrane o 20 czy o 12?

Proszę o pewne odpowiedzi najlepiej kilku osób.
Chcę rozwikłać zagadkę, czy kupujący próbuje mnie oszukać na zwrot przesyłki.
Kupił telefonicznie, wysłałem za pobraniem, odebrał paczkę, dał kasę, ale w śledzeniu pisze, że odebrał w piątek po 18:30, a w piątek w szkole rano on już do mnie dzwoni, że coś mu nie spasowało i czy może odesłać pokrywając wszystkie koszty wysyłki. Ja się zgodziłem, bo jestem człowiekiem, ale wczoraj sprawdziłem, kiedy odebrał (kilka godzin po tym, jak niby już mu ta część nie pasuje).
Ja do niego dzwonię, proszę o wyjaśnienie jakim cudem on mi już o 12 chce odsyłać bo mu jednak coś się nie zgrało, jak odebrał paczkę dopiero wieczorem. Już słyszałem, że był niepewny, jąkał się.
Ale dlaczego po prostu paczki ode mnie nie odebrał?
Spodziewam się w tej paczce zwrotnej jego starej sztycy.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
A jaki ty widzisz problem? Gostek odsyła ci przesyłkę , ty ją sprawdzasz i wtedy robisz przelew gotówki .Jeśli się nie chce zgodzić to coś śmierdzi.

Wysłał mi za pobraniem :D Ja ślepo się zgodziłem na taki zwrot, ale wczoraj przejrzałem trzeźwo na oczy i stwierdziłem, że może być coś nie tak ;p Nie poprosiłem nawet o możliwość sprawdzenia zawartości.

Pojazd:
Więc nie ma co wróżyć , zobaczysz jak przesyłka przyjdzie, nie potrzebny temat jak już jest "musztarda po obiedzie"

Chcę być uczciwy, ale teraz nie wiem, czy on mnie po prostu nie chce oszukać.

Więc czy mam odebrać tą paczkę (bo tak umawialiśmy się), czy nie odbierać i go olać?
Dodam, że nie mam żadnych zobowiązań bo kontaktowaliśmy się i on zamawiał ode mnie tylko telefonicznie, więc nie było żadnego Allegro, maili itd.

Z jednej strony głupio mi nie odebrać i narazić go na koszty (jeżeli rzeczywiście mówi jak jest), ale z drugiej strony nie odbiorę paczki, jeżeli podejrzewam go o kombinacje ;p

Skupmy się na pytaniach 1 i 2.

Więc czy sztyca z Roxa 2000r może nie pasować do Roxa 2008r?
Jak jest z wpisem godziny zmiany statusu przesyłki? (Pisze, np. godzina 18:00 w momencie wejścia wpisu w internecie czy dokładnie wtedy, kiedy doszło do tego fizycznie, w realu?

**

Pojazd:
Sztyca do roku 2003, różni się od sztyc powyżej tego rocznika więc nie będzie pasować.

Czy byłbyś w stanie mi powiedzieć na czym dokładnie polega różnica?
Ciekawe czy to samo co powiedział kupujący.

@Edycja. Ok, jest ok ;D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]