Dzisiaj jest 26 sie 2025, 8:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość

Pojazd:
Tom_Q Nikt nie każe ci dzieciakowi wysyłać po za tym masz rozum :) Co do Redusa to tak jak mówi Sr-ka jest dużo dobrych majstrów od tych spraw ale każdy woli redusa spójrz sobie na jego porty wszystkie robiony na jeden patent taki majster :) tak samo wydechy :

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Tom_Q teraz to naprawdę poleciałeś.
Redus to mistrz portingów według cb. A tak naprawdę to zwykły naciągacz który poleruje kanały.
Miałem przyjemnośc widzie fotki cylindra Malossi MHR Replica po wykonaniu przez Przemasa a potem przez Redusa.
Przemas zrobił to profesjonalnie.
Redus - wypolerował kanał wydechowy oraz zmienił kąty wpadania bocznych wydechowych przez co zniszczył całe strojenie.

Redus kojarzy mi się tylko z gimbą która widząc napis Full ported by Redus dostają orgazmu.

EDIT
Obrazek
Takie zaostrzenie przedziałek daje mocno po dupie pierścieniom. Wycierają się bardzo szybko.
Po roztoczeniu cylindra jak by ktoś chciał badać jakość portingu to kanały będą wielkości seryjnej MHR Replica.
Kanał wydechowy powinien dopasowac do okna. Pozytywne fale rezonansowe nie rozchodzą się po całym oknie lecz tak jak jest zrobiony kanał.
Oraz dlaczego okno wydechowe opuszcza w dół często ? Nic to nie daje wręcz osłabia silnik.
Dodatkowe kanały wydechowe powinny byc wielkości okien wydechowych bocznych.

Porting by Redus.

Kumpel w serii chciał kąty 195/135/130/125 Redus zrobił 185/125/120/115. 10 stopni to naprawdę dużo.

Jak dla mnie jak na razie największy łeb do portingów w PL ma Przemas.

Polecę z całego serca Przemka bo on uwielbia 2T a nie liczy tylko na kase jak to robi Redus.

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Pojazd:
Redus kojarzy mi się tylko z gimbą która widząc napis Full ported by Redus dostają orgazmu x2

Co do niego to chyba nie odkrycie że liczy się to żeby mu się hajs zgodził a patrząc na jego stronę to wpisy ludzi w wieku 14-17 lat którzy w rzeczywistości nie mają pojęcia o portingu o ile mają wiedzę o czym kol wiek i wysyłają do niego i jedynie co potrafią "zrób mi max port" wgl od kilku ludzi słyszałem że nawet Redus potrafi podkręcić cylinder o daną ilość koni przykład mojego kumpla z sieci "oddałem mu cylek airsal sport na porting o 4 konie " naprawdę uznanie dla niego. Kiedyś był tutaj ziomek polinispeed i on chyba nawet wcześniej zajmował się tymi sprawami niż redus :) Jeżeli chcecie zobaczyć konkret robote z cylkami odnajdzie na fb TOURNOIS-Racing

Wariat492 pisze:

Ostatnio zmieniony 15 lis 2013, 19:10 przez naziol, łącznie zmieniany 1 raz

Pojazd: Aprilia Amico GL
na dobrą opinie pracuje się całe życie . Nie mówię ze tylko dudi istnieje ale on to robi jak dla mnie najlepiej jak do tych czas

*
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLF TDI
Obrazek

Tak powinny wyglądać dodatkowe kanały wydechowe org po portingu lub dorabiane. A nie to co na zdjęciu Redusa okno dodatkowe wydechowe ładnie zrobione kątnica co nie ma żadnego odzwierciedlenia w kanale. Dorabiając dodatkowe okna wydechowe większej średnicy kanału jak 5mm nie ma sensu dawać. Tak samo z oknem bo ono będzie szerokie ale ścianki gładzi cierpią jak się cienkie, Szybko się nicasili wyciera, nabiera temperatury "puchnie"

Ostatnio zmieniony 15 lis 2013, 19:25 przez Prz3mas92, łącznie zmieniany 1 raz

Pojazd:
Prz3mas92 Tr to już wgl kot nad kotami w tej dziedzinie :) niech lamy popatrzą ajk wygląda konkret port :) dzięki za wżutke

Wariat492 pisze:

*
Awatar użytkownika

Ale ja wychodzę z tego samego założenia. Np powiększając dodatkowe wydechowe można je zrobić duże bez obaw. Przebicie do szpilki? Tak samo żaden problem można to obejść poradzić sobie z tym. Ale nie robić tylko pod estetykę. Robiłem Meterakita PRII na tulei i port właśnie kanałów wydechowy na większe. Później cylek dostał Redus bo ma kątnicę obecnie też mam. Ale dajcie dremelek i niech zrobi lepiej. Nawet nad tym cylindrem się nie "spuszczałem" Szedł na handel

Obrazek
ślad po dziurze do szpilki
Obrazek
Obrazek

Tutaj macie ten sam cylinder co dał Maciek. Tutaj widać że, 3i 4 okno płuczące tylko podniesione kanał nie ruszony nawet kierowanie mieszanki nie jest zachowane. takie coś to pilnikiem iglakiem każdy może zrobić.
Obrazek

Pojazd:
na kątnicy to taka robota ciężka że hoho dostęp bajka tylko mieć zrzucony projekt na tuleje i można sobie śmigać a dremlem czy też inną mini szlifierką nie ma już takiego cudownego dostępu i trzeba się gimnastykować i to dosyć dobrze nawet jak ma się frezy na długim trzpieniu :) Widzisz Prz3mas92 każdy głab patrzy tylko na to jak ładnie to wygląda tylko co komu po wyglądzie jak to nie będzie spełniać swojej funkcji? tak samo z wydechami c21 z nalotem rdzy bd wg gimbazy milion razy gorsze od c21 po renowacji u Redusa boo się nie błyszczy a tak naprawdę większość tych wydechów po renowacji o której najczęściej nikt nie wspomina w aukcji wyglądało jak kupa złomu wyciągnięta z krzaków :)

Wariat492 pisze:

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja tylko czekam na ból dupy max porciarzy xD

Według nich Stage6 Racing MKII po porcie przez Redusa czyli polerki staje się High Endem.
Jak dla mnie nie ma klasy High End bo zawsze ten 1km można uzyskac. :)

Słyszałem że Redus ma niby we Francji wydechy robic :p
Ja mogę ramy spawac transformatorówką jak on będzie wydechy robił xD

Pojazd:
Wszystko by redus 2x więcej warte :) Tak będzie robić wydechy chyba w Czechach do jawki babety i barwione spawy na kolanku xD

Wariat492 pisze:

*
Awatar użytkownika

naziol pisze:
Wszystko by redus 2x więcej warte :) Tak będzie robić wydechy chyba w Czechach do jawki babety i barwione spawy na kolanku xD

Nie śmiej się z Babety, ponieważ ma dobry lekki zapłon często stosowany w simsonach ;)

Pojazd:
piły spalinówki też mają lekki zapłon i ludzie kładą to do różnych sprzętów :D

Wariat492 pisze:

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR50
Tak z własnego założenia wydaje mi sie że port ma cos dać, a nie wyglądać, no chyba ze ktos ma półkę z gratami w domu. My i tak nie zaglądamy tam, to ma sie sprawdzć, zgrywać, no i dać troche tej mocy, a robienie na odwal niema sensu. Redus robi tak jak chce, Przemas też. Z żadnym nie miałem styczności. Jednak każdy z nich na pewno jakieś pojęcie ma, może Przemas większe, może nie, może Redus robi juz masówke, może nie. Nie wiem. Ale nie można w jednej chwili obrabiać dupy Redusowi, za to jak robi. Bo jak mało osób znało Przemasa, to fakt jest taki ze wszyscy sie spuszczali nad Redusem, i jego 'max portami'.

Majne Sendełe :D sr-sprzedana-obecnie-derbi-senda-t259795-1180.html

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Qubi ja prace Redusa obserwowałem 2 lata i wywnioskowałem to.
Przemas korzysta z biblii 2t ;P
Redus odwala kaszanę.

Awatar użytkownika

Pojazd:
Maciek1997 pisze:
Według nich Stage6 Racing MKII po porcie przez Redusa czyli polerki staje się High Endem.

Miałem cylinder po porcie od Redus'a w łapie i jak tam są kanały tylko i wyłącznie wypolerowane, to ty chyba oczu nie masz, ale tak to już jest jeden lubi tego i hejci drugiego, następny na odwrót.

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tom_Q sorry ale ty wiesz zawsze lepiej.
Redus poczytałby o portingach troche, a nie np nazywa porting karterów.
Port to okno. A gdzie są okna w karterach ??

A jeszcze coś papierem gładzi się nie czyści jak to robi on. Widac to od razu.

Pojazd:
Tom_Q tyy chyba masz oczy w dupie bo wszystko widzisz pewnie sam dawałeś mu na max porty streetrace i po porcie 15 koni miał :)
Maciek1997 Interes musi się kręcić :)

Wariat492 pisze:

Awatar użytkownika

Pojazd:
Akurat Panowie znawcy, nigdy nie jeździłem na streetrace, zresztą w ogóle mi nie na ręke pakowanie tysięcy na skuter, który i tak osiągami nie dorówna np. RS125, ale róbcie te wasze Haj Endy, wasze pieniądze. Co do tematu jestem po prostu obiektywny i oceniam to co widze.

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widzisz wypolerowane kanały :mrgreen:
A co dorównania osiągów to się mylisz :)

*

Pojazd:
naziol, Maciek1997, Zebrało się nam dwóch łebków ze stada ''Tunerów'' co najwięcej wiedzą i ogólnie są kozacy bo piszą swoje teorie które w życiu nie mają wg zastosowania.No ale jak taką wiedzę macie to zastosujcie ją w praktyce a nie w waszych małych łebkach mnożą wam się różnie spiski a chu.. umiecie :) .Rozumiem ludzi którzy chcą się wywyższyć na swój sposób ponieważ mają jakieś problemy od których chcą uciec choćby w ''necie'' tylko prosze was nie krytykujcie innych ludzi kiedy nie jesteście od nich lepsi bo to nie ma sensu :< .Chcecie aby forum wyglądało jak rządy RP ? Gdzie każdy chce coś dodać od siebie i ściągnąć na swój niski poziom.

Z uszanowaniem

Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna