Dzisiaj jest 25 sie 2025, 19:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Piaggio Nrg Mc2 LC
Witam znowu mam problem z mułem na starcie mam piaggio nrg mc2 z 99. Ostatnio byl u mechanika i zostal wymieniony cylinder na nowy bo stary byl juz na zatarciu i byl na nim mul. Wiec po wymianie zaczelo sie docieranie jezdzilem na poczatku pomalu do 30 max 40 te 40 to naprawde max zadko osiagalne. Mul mozna powiedziec juz taki mocny nie byl ale to jeszcze nie to bylem przekonany ze to sprzeglo bo piszczy przy starcie , a gdy kiedys przelecialem okladziny papierkiem to startowal w ogóle z wyzszych obrotow i nie piszal ( wtedy bylo duzo lepiej ). Przejechalem juz z 200km spokojnej jazdy. Po 100km jezdzilem z predkoscia 40 km/h. No i mul wrocil wyglada to tak : odpalam czekam az sie rozgrzeje wsiadam jade pomalu rozgrzeje sie do polowy i wkrecam go na wyzsze obroty. Jade na wysokich te 40 km/h nagle sie zatrzymuje bo np. krzyzowka ruszem i musze sie odpychac nieraz nogami zeby nie stanac na srodku krzyzówki. Ale jak ruszam jade z 20km/h staje i ruszam jest lepiej ( nie musze sie odpychac ).Juz niewiem co mam myslec o tym mam tego skutera juz pomalu dosyc narazie chce to zrobic i dalej sie zobaczy.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Roxi
Po wymianie cylindea regulacja napędu i gaźnika była? Skoro sytuacja się powtarza ta sama co na wcześniejszym cylku a nowy docierasz dobrze więc i ten wczęśniejszy był może dobry a mechanik po prostu wymienił na nowy żeby zarobić? Piszczenie to zapewne może być sprzęgło, sprawdź je jak wykładziny na wykończeniu to wymień, sprawdź stan rolek jak są "kwadratowe" zmień je, tu Ci nie powiem konkretnie na jakich będzie dobrze ale spróbuj może na 3,5g.

Pojazd: znowu SR Custom
sprawdź stan rolek i wymień centralkę oraz sprężynki sprzęgła bo wygląda na to że mają już dość

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

*

Pojazd: Piaggio Nrg Mc2 LC
To moze tak mechanik powiedzial mi ze stary cyl nie jest przytarty ale ma nierowna gladz na srodku jest szerszy niz na poczatku i koncu. Gaznik regulowal mechanik i regulacji nie bylo. Moze doradzicie co kupic ? Wydech - zamiennik serii od polini , wario top racing. Moze to byc regulacja bo ma strasznego mula ale po chwili lapie takie obroty ze... i ciagnie jak głupi po chwile spada z nich i pomalu sie rozpedza.

Pojazd: znowu SR Custom
no to będzie wina napędu

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]