Dzisiaj jest 19 sty 2025, 18:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 8L
Witam. Ostatnio nurtuje mnie pytanie , a dokładniej jak to jest teraz ze zniżkami tzn kiedyś ( jak opowiadał mi ojciec ) to rejestrowano na siebie motocykl o pojemności minimum 125cm3 i wtedy leciały zniżki. Ojciec aktualnie ma 65% zniżki.

Drugie pytanie to jeśli zarejestruje samochód na siebie i dodam matke lub ojca jako współwłaściciela to wtedy dostane jakąś zniżkę czy płacę 100% ?

+ chciałbym dodać że jestem świeżo upieczonym kierowcą i mam 18lat.

Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: C4
czekoladus pisze:
a dokładniej jak to jest teraz ze zniżkami tzn kiedyś ( jak opowiadał mi ojciec ) to rejestrowano na siebie motocykl o pojemności minimum 125cm3 i wtedy leciały zniżki.

Tak, mając na siebie pojemność 50-125cc zbierasz na siebie zniżki. Co roku 10%.

Na moim przykładzie teraz mam auto i motorower, auto zarejestrowane na rodzica, a na siebie motorower i teraz mam 70% zniżki, ale:
-gdybym miał na siebie auto to bym płacił krocie
-za to, że jestem młodociany mam zwyżkę za wiek

czekoladus pisze:
Drugie pytanie to jeśli zarejestruje samochód na siebie i dodam matke lub ojca jako współwłaściciela to wtedy dostane jakąś zniżkę czy płacę 100% ?

Jeżeli nic wcześniej na siebie nie miałeś żadnego ubezpieczenia za skuter/motor to podstawowa stawka chyba 100% + zwyżka za wiek, albo to już jest doliczone do tych 100%.

Mając jakieś już zniżki na siebie dopiero będzie nam się opłacało przerejestrować samochód mając 25 lat. Bo tak to tylko dodatkowe koszty.
Mając na siebie zarejestrowany motor/skuter, przyczepkę zbierasz zniżki, płacisz małe ubezpieczenie i według mnie jest to najlepszy sposób.

Awatar użytkownika

Pojazd: 5 jachtów w porcie 8 ferrari
Ubezpieczając auto na siebie główny i ojciec współ mam jego zniżki -60% lecz za wiek dodał mi +15% i +6% chyba za markę.
Jak możesz to rejestruj tylko na ojca.

razor99 pisze:
jedyne i słuszne auto to golf w dieslu

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kEru! pisze:
czekoladus pisze:
a dokładniej jak to jest teraz ze zniżkami tzn kiedyś ( jak opowiadał mi ojciec ) to rejestrowano na siebie motocykl o pojemności minimum 125cm3 i wtedy leciały zniżki.

Tak, mając na siebie pojemność 50-125cc zbierasz na siebie zniżki. Co roku 10%.

Na moim przykładzie teraz mam auto i motorower, auto zarejestrowane na rodzica, a na siebie motorower i teraz mam 70% zniżki, ale:
-gdybym miał na siebie auto to bym płacił krocie
-za to, że jestem młodociany mam zwyżkę za wiek

czekoladus pisze:

Jeżeli nic wcześniej na siebie nie miałeś żadnego ubezpieczenia za skuter/motor to podstawowa stawka chyba 100% + zwyżka za wiek, albo to już jest doliczone do tych 100%.

Mając jakieś już zniżki na siebie dopiero będzie nam się opłacało przerejestrować samochód mając 25 lat. Bo tak to tylko dodatkowe koszty.
Mając na siebie zarejestrowany motor/skuter, przyczepkę zbierasz zniżki, płacisz małe ubezpieczenie i według mnie jest to najlepszy sposób.

co do 2 pytania nie ma 100%. Poprostu wchodzą zniżki z ojca/matki, ale coś tam więcej sie płaci bodajrze 100/150zł więcej. Ale nie dostanie 100% zwyżki.

SR Setup:
Top Perfomances due plus 70cc
Wariator Stage6 R/T!
Sprzęgło Stage6 torque control
Gaźnik 17,5 Tec. / tec 21mm
Yasuni C20 / leovince zx
Zapraszam do tematu z sr: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=178790

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 8L
DamianMAl pisze:
Ubezpieczając auto na siebie główny i ojciec współ mam jego zniżki -60% lecz za wiek dodał mi +15% i +6% chyba za markę.
Jak możesz to rejestruj tylko na ojca.

Właśnie nie chcę tylko na ojca bo wrazie kolizji to właśnie jemu polecą po zniżkach dlatego wolę mieć to auto na siebie.

Wielkie dzięki panowie za odpowiedzi. Dziś się pofatygowałem do ubezpieczalni i jest tak jak mówi kEru!, .

Dzięki , pozdrawiam i szerokości przede wszystkim :)

Awatar użytkownika

Pojazd:
ja samochód mam zarejestrowany na mamę i ja jestem współwłaścicielem. Tak jest najlepiej zrobić bo płacisz mniej. Odnośnie kolizji mam takie coś wykupione że jeśli ja swoim autem spowoduję wypadek to tylko w tym pojeździe lecą mi znżki, a z mamy samochodu już nie nie. Kosztuje to bodajże 30zł na rok. Ubezpieczenie mam w PZU. Jest to ciekawa opcja i nie muszę się martwić w razie przykrej sytuacji spowodowaną moją winą że dodatkowo w drugim samochodzie (mamy) trzeba będziej płacić więcej za ubezpieczenie

Minarelli Horizontal

Cytuj:
Teraz tak patrze to ty tam nie masz żadnego cyla, to też może być tym spowodowane

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]