Dzisiaj jest 11 lut 2025, 20:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Simson s51
Witam
Piszę gdyż mam ogromny problem z znalezieniem serwisówki do mojeo modelu Bety dokładnie do modelu RR 50 Motard Track (http://www.betamotor.com/en/street/bike ... rd-track-2) według oficjalnej strony bety pasuje do tego modelu service manual z 2013 niestety nie jest to prawdą, gdyż Beta w tej serwisówce ma licznik taki:
Obrazek
Bety z 2012 roku mają taki:
Obrazek
W związku z tym różnią się instalacjami elektrycznymi. Ja potrzebuje schematu do mojego modelu Bety niestety mam schemat do nowszego modelu... Co więcej do starszej wersji Bety schemat znalazłem nie ma go tylko do mojej wersji...
Co mogę w tej sytuacji zrobić?
Edit: Mam również problem z ściągnięciem dyfuzora, po odkręceniu wszystkich śrubek i odpięciu sprężyn, dyfuzor nadal ani drgnie. Wydaje mi się, że po prostu przyrdzewiał do cylindra. Miał ktoś podobną sytuację? Co w tym przypadku zrobić bo nic poza psikaniem wd-40 ew. odrdzewiaczem nie przychodzi mi do głowy :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
http://www.betamotor.com/en/support/manuals

z żadnego manuala od enduro nie ma takiego licznika?

*

Pojazd:
A jaki masz problem z beta? mam identyczna jak twoja z takim samym licznikiem. W mojej akurat tylko predkosciomierz nie działa. a wydech zdejmowałem i po odkreceniu srub i zdjeciu sprezyn wyszedł normalnie. :)

*

Pojazd: Motorhispania RX50
To nie jest przypadkiem ten? http://www.betamotor.com/system/attachm ... my2010.pdf

Kupię szybkę do Peugota XR6/Motorhispani RX50 ! :)

*

Pojazd: Simson s51
TheOrsus pisze:

Tak to ten licznik :) Dziękuje! Jutro wydrukuje schemat i sprawdzę czy kolory się zgadzają.

-- 11 sty 2014, 20:05 --

Niestety kolory się nie zgadzają, z żadnym schematem... Co więcej forumowicz Dodge podał mi kolory kabli z jego Bety i również nie zgadzają się z żadnym schematem. Wie ktoś dlaczego schemat z oryginalnej strony bety może do takowej nie pasować?
Ps. Zna się ktoś na stacyjkach i ich podłączaniu? Bo raczej schematem sobie nie pomogę...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]