Dzisiaj jest 31 sty 2025, 21:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Mate57, tak, faktycznie po części masz rację, ale teoria też jest ważna. Powołam się choćby na mechaniku, co to za specjalista jak on nie będzie potrafił powiedzieć do czego służy dana część w aucie/za co odpowiada i jak to działa.. ? No sorry, ale coś wiedzieć trzeba i mimo wszystko wiedza teoretyczna jest równie ważna co teoretyczna.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: opel combo c
Nadal wbijacie dzieciom że zawodówka jest super, ale z was koledzy. Po technikum załąpiesz sie na staz za 200 ( z urzedu pracy) nadgonisz doswiadczeniem w ciagu 2-3 lat a pozniej daje ci 3x nwiecej perspektyw matura!! znam moze 1/100 ludzi ludzi decyduje sie na liceum zaoczne po zawodowce...

PAPIER TOALETOWY

Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Trudno ,abyś dostrzegał to w takiej wsi. Przejdź się chociażby po aptekach ilu jest stażystów. A to wszystko po Policealnej Szkole Farmacji, która nie wymaga studiów ani żadnej matury.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Awatar użytkownika

Pojazd:
Iniector z mojej byłej klasy do do średniej poszło 8 osób;) Było nas 22;)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd:
Auta są coraz bardziej nowoczesne, więc uczeń z zawodówki może się czegoś nauczyć jak dostanie praktyki w autoryzowanym serwisie [VW, AUDI itd.] lub innym dobrym warsztacie - jednak w przeważającej większości tak nie jest, albo masz znajomości, albo nie.

Znam wypowiedzi wielu kolegów, którzy wybrali zawodówkę - "idziemy bo tam nie trzeba się uczyć". Wiadomo, że technikum nie będzie szkołą do której nie będzie trzeba chodzić, olewać sprawdziany itd., ale jeśli chcesz coś w życiu osiągnąć to wg. mnie jeden z lepszych wyborów.

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox '04
hahahahah beka.
Ludzie zrozumcie , technikum i liceum nic nie daja , teraz szkoła w Polsce nie jest ważna , wladza jest zła.U mnie na wsi , w okolicach , np: jest dziewczyna ze wsi , 25 lat po Liceum , matura zdana z wyroznieniem , 2 kierunki studiow skonczone po 5 lat , 2 lata szukala pracy , znalazla gdzies w Warszawie w jakims biurze , zarabia 1900 zł , oplaca mieszkanie , i cos tam jeszcze , mowila ze zostaje jej na czysto 600 zł co to jest ? a znow kolega , taki troche nieogar , nie skonczyl nawet zawodowki , wywalili go i jest po gimnazjum , sasiad zalatwil mu robote co takie posadzki zywiczne robia , 4 miechy roboty i sie Audi wozi , po 2-3k bierze na ręke.Ludzie po studiach nie maja pracy bo pracodawcy nie chca swierzakow , ja jestem w zawodowce i nie zaluje , przynajmniej cos umie , mam fach w ręku.
Naprawde teraz licza sie tylko znajomosci i układy.Gdzie nie pojde to zaczyna sie gadka ze nie ma pracy , ze po studiach , szkole a i tak nic z tego nie ma.Prace po zawodowce znajdziesz szybko , zawsze sie znajdzie , a po studiach kazdy chce zarabiac miliony , jak jestes kawalerem i zarobisz te 2k to juz zyjesz swobodnie i masz na wszystko.

ahh nie rozumiecie ze zawodka ogranicza was do pewnego stanowiska? na kierownika budowy czy prezesa nigdy cie nie wybiora z tkaim kwitem/ tu jest podstawa matura. Chyba ze człowiek z głową i otworzy firme i tu jest moje podejscie jak zawodowka to tylok wlasna firma a jak nie to skonczysz max 3k na czysto na mies. Dla mnie to o wiele za nisko mierzyć. zawodówka odbija się nie po 5-10 latach, lecz po 15-20 jak masz te skonczone 50 lat swojego zycia. wtedy jestes juz jedynie robolem który pracuje za 30 letniego frajera po studiach nic nie umiejącego. POZDRO dla tych co tak nisko maja wlasna poprzeczke i wybieraja ZAWODÓWKE

PAPIER TOALETOWY

*
Awatar użytkownika

3 z 50 osob zostanie prezesem/kierownikiem , poprostu zawodowka jest dla ludzi ktorzy chca szybko miec prace i chca zarabiac , liceum dla tych ktorzy chca isc na studia i siedziec przed biurkiem i zarabiac tyle samo co koles po zawodowce , sory kolega ale takie sa realia , nic w Polsce sie nie poprawia a wrecz przeciwnie jest coraz gorzej , wszedzie gdzie nie pojdziesz kazdy powie ze w Polsce dobrze nie bedzie.Po zecie masz szybki dostep do pracy ,jestes mechanikiem pracujesz w zakladzie , zarabiasz 1800 zł , a na boku robisz tez samochody prywanie i wleci ci pare stowek.
UKŁADY/ZNAJOMOSCI/FART to sie teraz liczy , beka z tych ktorzy mysla ze jak skoncza liceum to beda zarabiac po 10k i beda nie wiadomo kim.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB Orion

Ostrzeżenia: 1
ogólnie też myślałem o zawodówce, jednak chcę mieć jeszcze wakacje - korzystać z nich, jeździć z ojcem puki mogę, gdy mu zdrowie na to pozwala.
to po co ja mam iść do zawodówki? skoro mogę j*bnąć gimbe, posiedzieć do 18roku życia, iść na busa, zarabiać po 3k i potem zrobić C+E i mieć ok 4k?
tylko znowu po zawodówce, jak kolega wspomniał ciągle będę "robolem" a po technikum, mogę siedzieć za biurkiem te 8h, i codziennie wracać do domu z czystymi łapami.

*
Awatar użytkownika

ahhahahahahaha no kobieta lekkich obyczajów beka . Myslisz ze po technikum bedziesz siedzial za biurkiem i mial czyste raczki i pil kawe ? haha czlowieku jesli idziesz do technikum wykonujesz te sam prace co po zawodowce , w dodatku mechanik , przeciez bedziesz normalnie samochody naprawiał, zrozumcie to.Jestes mechanikiem to robisz samochody , chcesz siedziec za biurkiem ? to idz na inny kierunek.

ARAB, pogadaj z rodzicami a pozniej pierdo*** sie w leb i poczytaj to co piszesz.

Mateusz, nadal bede powtarzal twoj cel zyciowy to 3-4k na MIES? w tych czasach za ten hajs prawie nic nie kupisz. Mówil technik za biórkiem, bull shit. Jestem na kierunku teleinforamtyk wybeiram sie na studia, i wcale nie zamierzam siedzieć i tylko robić.

Znam wiecej co po maturze zarabiaja te 5k niż po zawodóce POZDRO w polsce, a za granica liczy sie wykształcenie + doswiadczenie. czy pojedziesz odrazu po studiach czy po zawodkach, kasa bedzie ta sama, ale za pare lat juz sie role odmienią!!!!!

PAPIER TOALETOWY

**
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB Orion

Ostrzeżenia: 1
Nie no te 3-4k to troche mało ale wiesz.. ;)
Owszem, jako technik pojazdów samochodowych też bym robił, ale jakbym poszedł na takowego "dilera samochodowego" to nic a nic bym nie robił, poza tym że polecałbym samochody, sprzedawał, i je testował.

*
Awatar użytkownika

Nie zgodze sie ze za granica , wazne jest doswiadczenie i wyksztalcenie , to sa brednie , za granica beda Cie miec za białego murzyna , ale kasa tam jest cudowna. I nie mow mi ze 3-4k nic nie kupisz , ty chyba nie znasz polskich realiów.40 % ludzi po studiach idzie na zmywak.

Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeszcze nigdzie do roboty nie poszli, a już płaczą, że 3-4k to mało.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Bora VR5 2.3
Iniector Pier... takie posty że aż w pale się mieści weź idź . Jeżeli ktoś jest dobrym fachowcem nie mówię u jakiś partaczach to zarabiał bd tyle że szok . Ludzie po Lo wychodzą tylko z maturą spoko i na ... im to ? idź do jakiejś kawiarni czy coś i zapytaj się jaką szkołe skończyli mina ci zblednie fakt faktem że w Polsce nie ma pracy trzeba mieć kontakty albo fart

Tom_Q Bez obrazy ale masz popier... kolegów , Zawodówka i to o profilu Mechanik jest najcięższym profilem z zawodówek wiem co mówię dużo osób u mnie w klasie mówiło zawodówka uczyć się nie trzeba spoko ... tylko jak przyszło co do czego to ani me ani be ... Ale to była ich wola

MateuszFH Chcesz iść do technikum spoko mama bd dumna bo synek poszedł do technikum oj oj , mało praktyk itp . Polecam ci zawodówkę z własnego doświadczenia jeżeli trafisz do dobrego warsztatu na praktyki nauczysz się w ciul ale trzeba wykazać chęci i nie bać się pytać jeżeli czegoś się nie wie , W Poprzednim roku miałem praktyki w Peugeot autoryzowany serwis spoko ... prawie nic przy samochodzie mogliśmy robić itp "Mechanicy" spuszczali paliwo dla klientów ... , W tym roku mam praktyki w Boschu zasady pracy zmieniły się ledwo wchodzę na warsztat i już jest robota samochody przyjeżdżają od 20-60k+ , a dlaczego ? bo gościu pracował ciężko ogarnia temat wyrobił sobie reputacje i ludzie przyjeżdżają tylko trzeba mieć chęci

Tom_Q Bo są na utrzymaniu rodziców ;]

Regulamin ! :D regulamin-forum-t3.html

Polerowanie Felg i Przerabianie lamp

http://imgur.com/a/8DTBO

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Arab., Powiedz mi proszę skąd bierzesz te statystyki i wszystkie brednie które wypisujesz ?

Autor tematu niech da sobie spokój z zawodówką.
Liceum/technikum i zdawaj maturę, nawet jak od razu nie planujesz iść na studia.
Jeśli wybierzesz technikum, to pomyśl też o tym, że powinieneś zrobić technika, a to wcale nie jest takie proste, chyba, że ogarniasz temat i masz chęci i ambicje.

Patrząc na wypowiedzi niektórych, to kompletnie nie znają realiów.
Zasmakujcie trochę prawdziwego życia i dopiero się wypowiadajcie.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Awatar użytkownika

Pojazd:
Traczu, nigdzie nie mówię, że są normalni :)

Podsumuje to tak jeśli chcesz się czegoś dorobić jako mechanik, musisz posiadać dużą wiedzę i własny warsztat; w innym wypadku nawet jeśli dużo wiesz możesz co jedynie liczyć na średnią krajową u prywaciarza - taka prawda.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie ma to jak być leniwym, na łatwiznę iść do zawodówki i opowiadać, że w kraju jest źle a swoje lenistwo usprawiedliwiać tym, że studia nic nie dają. Nie będę sobie sam wymyślał statystyk, ale każdy może na szybko pomyśleć jaki procent ludzi na kierowniczych stanowiskach jest po studiach i szybko zastanowić się, co zrobić aby ułatwić sobie karierę.
Mając ledwo 20 lat i mieszkając z rodzicami, to rzeczywiście zarobki z warsztatu rzędu 1500zł + 1000 z jakiś fuszerek to super sprawa. Ale nikt nie ma zamiaru pracować do śmierci po trzydzieści godzin na dobę. Druga sprawa, że większość pewnie robi na czarno i będzie płacz na emeryturze albo jak coś nie daj Boże pójdzie nie tak. Nie segregował bym ludzi, ze względu na wykształcenie, ale nie można powiedzieć, że nauka nic nie daje!

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Boyaaka jedyny człowiek w tym temacie który wie i gada z sensem. Wiekszosć w tym temacie (bez obrazy) to banda debili ktorzy mysla ze zawodówka zwojują swiat. Ojciec ma firme budowlana i włąsnie takich frajerów jak wy po zawodówkach bierze do układania kostki brukowej czy cos bo wie ze w zyciu nic wiecej nie osiagna a bd robic za grosze bo i tak maja ciezko z znalezieniem praca, a ze sa tepi to nie podniosa swoich klasyfikacji i ich osiagniecie zyciowe nie przewyższy 2k/mies. POZDRO i tyle w tym temacie "zawodówkarze"

PAPIER TOALETOWY

Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wam powiem tak ,wolę pracować 8h na zmywaku w anglii z maturą za 4k niż w polsce po zawodówce za 1,5k 15 godzin. Nie zapominajcie ,że wasz okres świetności/młodości mija i za 30 lat w takim tempie bd liczyć ,że wasze dzieci skończą szkołę i wam jakoś pomogą w życiu bo wiążecie koniec z końcem a wasz stan zdrowia wymaga tylko czekania na śmierć. Polska to polska, mało rzeczy da się załatwić na czysto ,ale chyba wolicie poświęcić rok więcej an technikum czy też na studia kilka lat i w wieku 30 lat dać swoje CV z opcją ,że cię zatrudnia niż na pewne pożarcie.

"Dobre nazwisko jest lepsze niż bogactwo" M. de Cervants Sądzę ,że taki cytat opisuję naszą Polskę.

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna