Dzisiaj jest 16 lis 2024, 9:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: Aprilia rally
Siema. Mam problem z moją aprilią rally ac nie chce odpalić tzn jjak sie pokopie z 30 minut to odpala, jak juz odpali to po dodaniu gazu trzyma wysokie obroty ( sama jedzie) po chwili spadają jak stoi w miejscu, nie wiem już co zrobić filter zmieniałem dysze też gaźnik czyściłem membrame wymieniłem 3 świece sprawdzałem, iskra jest dobra cylinder też jest dobry z strzała też próbowałem łapie prawie za każdym razem ale zeby odpalić to trzeba sie sporo nakopać. problem sie zaczoł tak ze jak jechałem to strzeliło pare razu z wydechu i zgasła odpaliła normalnie tylko musiałem powoli jechać bo strzelało z wydechu i gasła po przjechaniu tak około 500m już było normalnie dojechałem postała z 1.5-2h i cięzko ja już było odpalić ale odpaliłem musiałem pokopać z 10 minut jak sie rozgrzała to po 5 minutach kopania odpalała tylko jak jechałem to można powiedzieć ze spuszczałem gaz a ona cały czas tym samym tempem jechała
na drugi dzien ie mogłem juz odpalić kopałem cały dzien i po zmianie tych żeczy odpala po około 30minutach kopania może to o uszczelniacze jak myślicie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Zmień świece, kabel wysokiego napięcia i fajke. Powinno pomoc.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

**

pisałem świeca zmieniona fajka nie ma znaczenia bo iskra jest dobra

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
U mnie też była iskra ładna, a fajka była walnięta i miałem przez nią tak że skut jechał max 20-30 km/h bo strzelał i przerywał.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

Pojazd: Aprilia SR Stealth
kabel WN przy cewce wykręć utnij 0,5cm i wkręć od nowa być może upalił się tam

**

tylko że mi nie odpala kabel sprawdzałem jak jest iskra to powinien odpalić, fajke mam wkręcaną i nie zardzewiałą wiec jest dobra na 100% sprawdzałem ja w innym skuterze

-- 14 sty 2014, o 19:46 --

widzę że nikt mi nie podpowie:/ zmieniłem uszczelniacze i nic nie pomogło można powiedzieć pogorszyło bo mniej łapie niż wczeniej

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
hmm , pożycz jakis gazior od kolegi czy cos , bo ja tez tam mialem ze jechal sam to gazior , i ze strzelił , hmm , to licho wyregulwoany ,sprawdz na innym gaziorze ;) i bedziemy dalej myslec jak nie to .

WBIJAJ DO MNIE !
Aprilia SR Replica By Ziele <3
http://forum.mieloch.pl/aprilia-sr-replica-project-by-zielee-t373842.html

**

jutro sprawdze inny ale mi sie coś zdaje ze to nie to;/ gażnik wyregulowałem tak jak był kiedyś na serii. ale nie odpala to sie nie da chyba wyregulować :/ jak ją odpaliłem po długim kopaniu to wgl tak jakby nie reagowała na regulacje, ale to przed zmianą uszczelniaczy dysze teraz mam 85, jutro może sprawdze inny gaźnik a jak nie to psikne czymś łatwo palnym do gaźnika może odpali w mniej niż godzine kopania :mrgreen:

-- 15 sty 2014, o 20:19 --

gaźnik sprawdzałem u kolegi i jest git a teraz zauważyłem że coś syczy co jakiś czas jak kope chyba od strony wydechu;/ może ktoś wie co to może być?? :/ :/

-- 15 sty 2014, o 20:20 --

gaźnik sprawdzałem u kolegi i jest git a teraz zauważyłem że coś syczy co jakiś czas jak kope chyba od strony wydechu;/ może ktoś wie co to może być?? :/ :/

-- 19 sty 2014, o 19:10 --

f5 apka łapie tak jak by już miała odpalić i moge tak kopać cały dzień i tylko łapie jak dam paliwa pod swiece to samo. membrama nie przepuszcza cylek dobry uszczelniacze nowe kruciec nie pękniety gaźnik sprawny paliw do niego dochodzi iskra jest dobra świece wkładałem mocniejszą i to samo ;/

-- 19 sty 2014, o 19:11 --

f5 apka łapie tak jak by już miała odpalić i moge tak kopać cały dzień i tylko łapie jak dam paliwa pod swiece to samo. membrama nie przepuszcza cylek dobry uszczelniacze nowe kruciec nie pękniety gaźnik sprawny paliw do niego dochodzi iskra jest dobra świece wkładałem mocniejszą i to samo ;/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]