Dzisiaj jest 18 lis 2024, 11:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox '04
Siema , w roxie kolo krzywo chodzilo , latalo na boki.
Okazalo sie ze to oska , oddalem do goscia zeby wymienil , ale on to naprostowal i powiedzial ze bedzie dobrze , a mowilem zeby wymienil ! Zalorzylem te oske , i kolo nadal buja sie na boki , ale znaczoco mniej.
Mowil ze jesli chce zeby zmienic te oske to trzeba to robic jakos na goroco , cos w tym stylu.
Wytlumaczy mi to ktos ? na czym polega wymiana tego walka tylnej osi ? duzo pracy z tym ? ;d

-- 12 sty 2014, 12:47 --

up pomoze ktos ?

-- 12 sty 2014, 16:40 --

up

-- 13 sty 2014, 19:17 --

upppppp ludzie pomoze ktos ?jak to sie wymienia ? czy to praeda ze jakos na goroco ? opisze mi ktos ? takie duze forum a nikt nie odpisze.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Kupiłbym go raczej razem z zębatką,on fabrycznie jest wprasowany na gorąco tzn otwór w zębatce jest podgrzewany a ośka wprasowywana ,jest to pasowane na ciasno bez użycia klina.

Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 21:20 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox '04
n0ooRt ale ja juz kupilem ten walek osi tylnej . :) http://allegro.pl/walek-tylnej-osi-mina ... 55740.html - dokladnie taka kupilem , mozesz mi jakos opisac procedure wymiany tej oski ? do kogo oddac takie cos zeby wymienil ? stara oske mi gosc naprostowal , i jest poprawa ale nadal lata , a wiadomo ze przy predkosci 80-100 km/h to strach troche.

Pojazd:
Arab. pisze:
mozesz mi jakos opisac procedure wymiany tej oski ?
Opisałem to już wyżej,szukałbym jakiegoś warsztatu który robi jakieś tulejowania, pasowania, chodzi o to aby zmierzyć tolerancję pasowania zębatki i wałka która wynosi coś około 0,05mm a więc bardzo ciasne pasowanie,wymiar wałka jest większy od otworu w zębatce , zagrzać zębatkę i wprasować wałek, w takich warsztatach powinni mieć jakieś nagrzewnice do tego.Żeby odzyskać zębatkę też trzeba użyć tej metody ,inaczej wałek zarysuje otwór w zębatce i będzie lipa[gdybyś chciał wyprasować na zimno]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]