Dzisiaj jest 10 kwie 2025, 12:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner sp50 c46
witam,zamontowałem nowy gaznik dellorto phva 17.5 ed do runnera sp50 c46 i nie moge go wyregulować,kręcę śrubą od wolnych obrotów i ni zero reakcji wykręcam ją całą i to samo,zakręcam śrubę od mieszanki na maksa i skuter pracuje ale słabo,nie wkręca się jak powinien i pluje olejem.runerka gaśnie nie trzyma wolnych obrotów,ciężko pali na zimnym,przedtem miałem problem z gaznikiem bo łapał lewe powietrze ale dało się regulować a tu nic,czy to może być wina że nie mam tych uszczelek na śrubki regulacyjne ?? bo gdzieś czytałem że ktoś tak miał,mam troszkę popraciały króciec ale go wymienię i wrzuciłem nowy filtr s6dl i nic.proszę o pomoc.!!!!!!!

Jeżeli dbasz o maszynę,to ona zadba o ciebie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: Aerox, Derbi Senda X-treme

Ostrzeżenia: 1
Regulacja to nie tylko kręcenie śrubkami , zmień dysze kup zestaw w sklepie mielocha ,a poradnik znajdziesz na tym forum

Pojazd: Aprilia sr
Miałem taki sam problem z dellorto 17,5 srubka od obrotow wogole nie reagowała, skuter na wolnych obrotach gasł i teraz kupiłem 19 mm i jest git.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner sp50 c46
kupiłem go nowego ze sklepu z częściami do p/g,pierwszy gaznik był dellotro phva 17.5 id ale łapał lewe powietrze,była zakręcona śrubka od mieszanki a on działał tyle że palił od tzw.strzała czy zimny czy ciepły ale strzelał i kichał przy 40km/h i nic dalej nie szło.założyłem gaznik chine tymczasowo i skuter jezdził ale ciężko palił na zimnym,na ciepłym trzymał przez 2 min obroty ale przy większych obrotach szarpał tak przy 60-70km/h i tyle.teraz kupiłem nowy gaznik i zero reakcji,gaśnie,ssanie nie działa bo się iglica nie wysuwa, v-max 64km/h i przerywanie.nie wiem co to juz jest,inny gaznik inne objawy,ale jedno jest pewne że lewe powietrze gdzieś łapie i to prawdopodobnie przez króciec bo jest poparciały.
czy to może być problem z dyszami??

Jeżeli dbasz o maszynę,to ona zadba o ciebie.

**

Pojazd: Aerox, Derbi Senda X-treme

Ostrzeżenia: 1
jeżeli łapie lewe powietrze to najpierw to zrób a nie zmieniasz gaźniki i dysze, najpierw krócic potem regulacje , jeżeli Ci zamula na pełnym gazie może to być wina dysz ja miałem podobny problem w speedfight'cie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]