Dzisiaj jest 19 lut 2025, 9:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Jet Force C-tech
Witam!
Mój Jecik sobie stoi i czeka na nowy cylek.
Miałem china 70ccm (ale długo się nie nalatałem, już kompresja słaba, nie chce palić) ale powiem Wam, że 90m/h licznikowe leciał.
I teraz chce kupić nowy cylinder. Nie wiem tylko jaki.
Mam wał Top Racinga Evolution NG (wyminieny w tym sezonie razem z łożyskami, nie całe 3000 przebiegu).
Wariator Polini Speed Control, wydech pro replica i reszta seria.
W garażu jeszcze leży gaźnik od Dellorto 17,5mm i od Tec'a 19mm. (muszę kupić też nowy filtr, seryjny się posypał) Co myślicie o stożkach? Dobre, czy lepiej dorwać seryjną puszkę?
I zastanawiałem się nad:
Stage6 Pro 70 MkII ( http://www.scooterkingz.pl/cylinder-sta ... 70-mk-ii-2 ) tylko nie wiem, jakoś tak w googlach nic o nim nie ma w wersji do Jeta, mało informacji.
Polini Aluminium 70cc ( http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-pol ... 9519.bhtml ) tutaj dość słabo z budżetem, ale nie wiem, stage6 tańszy ale mocniejszy.
Malossi Sport 70cc ( http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-mal ... 9934.bhtml ) żeliwo, no i najsłabszy z wymienionych, ale podobno dobry jest.
Airsal Sport 70ccm ( http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-air ... 3515.bhtml ) no aluminium, airsal, ogólnie chyba taką sobie opinie mają, nie za dobrą. I cena, można malossiego za to wziąć.

Czy może wziąć znowu china 70ccm i se latać? Nie powiem, byłem zadowolony, tylko china, dużo nie wytrzymał. Jak myślicie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Aprilia sr
Sam miałem chine 70 w jet force i byłem bardzo zadowolony z osiągów a przelatałem 10k km:)
Co do cylka najlepszy malossi, ponieważ masz do niego resztę odpowiednich części a żeliwo wiec można zrobić szlif i osiągi ma dobre, sam mam malossiego od paru tygodni :)
A Polini alu i stage6 sport pro mk2 do tych cylkow musiałbyś mieć mocniejszy wydech bo na replice nie byłoby tej mocy.
Gaźnik oczywiście 19 mm i stożek, ponieważ seryjny filtr ma mała przepustowość i nie da rady tyle powietrza.
Kup malossiego będziesz zadowolony ;)

**
Awatar użytkownika

Masz Jetta?
No na china całkeim nieźle lata :) i miał nawet kopa. No tylko jak china to china. Loteria, mi trafiło się słabe i nie całe 3k tylko się udało.
A teraz masz malossiego? i jak? Dobrze lata? Duży przyrost w porównaniu do china?
Stożek, ok ok. Tylko kured i tak głośno chodzi. Sąsiedzi mnie znienawidzą :<
No wiem, że wydech za słaby ale czy mocno mi go przyblokuje?

Ja myślę, że jak robić tuning to odpowiednie części żeby się zgrywały razem. Do tych czesci co masz to malossi jest idealny a do polini alu i S6 sport pro mk2 musisz wydech na mocniejszy wymienić a wiem jak jest z wydechami do jety. Moja china na poczatku bardzo dobrze jezdziła bylem zadowolony do samego końca ale na końcu już gorzej było ale 90 licznikowe jechała na v-maxie ale 10k przebiegu miała i nadal by jezdziła ale trafiła się okazja z malossim :)

**
Awatar użytkownika

Ok. malossi byłby ok. Ale jak myślisz czy Replica mocno go zblokuje? Aż tak mocno?
A i china vs malossi. Jak wygląda tutaj sprawa? Mocno odczuwalna zmiana?

**

Pojazd:
Jak chciałbyś kupić silnik na malossi sporcie i tecinigasa rs2 to pisz na priv mam na sell .. gg5605839

Ostatnio zmieniony 01 sty 2014, 13:44 przez przemoo155, łącznie zmieniany 1 raz

Stage6 pro replica to idealny wydech do sporta. Jesli chodzi o malossi sport vs china power 70 to malossi jest lepiej wykonany z lepszego materiału, ma rowniejsze kanały, lepszy tłok i pierscienie przez co jak ma wiekszy przebieg lepiej jezdzi.

**
Awatar użytkownika

a jak sprawa wygląda jeśli chodzi o osiągi?

Jak producenci podaja i jak widziałem wykresy to sporty ok. 8-10 koni w zależnosci od innych części a v-max 100-110 może minimalnie więcej licznikowe.

*

Pojazd: Peugeot Jet Force
Witam też mam jett-a który jeździł już chyba na 5 cylkach i ten co mam teraz czyli Malossi Sport 70cc jest najlepszy jade w trase gdzie chce ile nie ma żadnych ubytków mocy, 115-120 licznikowe leci, spalanie no da się żyć, cylinderek na prawde wart ceny możęmy wyśmigać na nim 3 tłoki średnio licząc ;) na jednym to około 15-20tyś jeśli dbasz o oleje i wszystko :D Polecam malossi sport!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]