Dzisiaj jest 06 lis 2024, 2:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki RMX
Emen własnie powiem Ci że rzadko jakoś mogę spotkać projekty tego modelu a szkoda bo na prawdę fajna maszyna : )

Przykładem może być właśnie kopka, no za nic nie mogę jej nigdzie dostać :/

Zapraszam, mile widziane obserwacje. -> http://twoje-oczy-troche-smutne.tumblr.com/

Zapraszam do siebie ! ;)

suzuki-rmx-50-70-moje-oczko-w-glowie-t364648.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia MX 70
Poszukaj na Tablicy może ktoś sprzedaje Suzuki na części i akurat ma kopkę ;)

Skomentowałem twój sprzęt ? Odwdzięcz się tym samym:

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Ile to ja już tego szukałem, ciężko dość znaleść od tego samego modelu, a mam takie szczęście właśnie nie fortunne że no śrubkę wkręciłem w kopniak, zakręcam zakręcam - uwaliła się w połowie gwint został w kopniaku...

Zapraszam, mile widziane obserwacje. -> http://twoje-oczy-troche-smutne.tumblr.com/

Zapraszam do siebie ! ;)

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia MX 70
Jak pech to pech ;p
Mam nadzieję że znajdziesz ;)

Skomentowałem twój sprzęt ? Odwdzięcz się tym samym:

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Też mam taką nadzieję, jutro idę postaram się może jakoś ten gwint przewiercić wiertarką, przeciągnę śrubką i nakrętkę od spodu może tak coś wykombinuje. Jak nie zostaje dalej z popychu :D

-- 7 lut 2014, o 14:41 --

Chciałem dziś dodać jakieś foty i zrobić mały up no to masz ci los.

Potrzebuje pewnej pomocy.

Wczoraj zalałem Suzi olejem - Super Mobil 2000 10W40 i zostawiłem Suzi. Dziś chciałem po prostu iść ją przepalić, a nie odpalałem jej z 2 tygodnie. Próbuję odpalić i po wbiciu biegu - 1 trzymam sprzęgło a koło nie kręci się. Nie wiem co jest nie tak, z linką wszystko w porządku.

Odkręciłem ze strony silnika tam gdzie linka idzie, no to wszystko okej. Nie wiem co jest za problem? Dodam gdy ruszałem sam sprzęgłem ręką, koło się normalnie kręciło.

Jakieś pomysły?

-- 9 lut 2014, o 09:33 --

Taki mały up. Spuściłem olej z Suzi ten co zalałem, okazało się że on jest zły. I podobno skleiły mi się tarcze od sprzęgła. Odpaliłem na biegu 2, koło się nie kręci ale wbiłem 2 no i popych i git. Ale mam problem otóż nie mam kompletnie sprzęgła. Nie wiem co się stało. Linka strasznie chodzi lekko, niby mechanizm jest okej i dobrze a on strasznie leciuteńko chodzi ta klamka a linka jest na full naciągnięta.

Wyciągnąłem cały ten mechanizm, sprawdziłem też czy ten pręt jest dobry co wchodzi do silnika i mechanizm go ma uruchamiać ale no jest dobry.

Teraz takie pytanie, miał ktoś z tym styczność kiedyś i mógłby mi powiedzieć jak to wyregulować i złożyć by było dobrze? Np. wsadziłem tego " ślimaka " zakręciłem i wgl ale co z tego jak ja nacisnę klamkę od sprzęgła a on wyskakuje troszkę i już chodzi leciutko jak by znowu nie łapało.

Będę bardzo wdzięczny o pomoc. Fotka:

Obrazek

-- 10 lut 2014, o 13:41 --

Huhuhu :D Dziś nareszcie rozgryzłem jak to wszystko wyregulować. Wyregulowałem, mam sprzęgło wszystko piękności. Teraz jeszcze został problem kapiącego oleju spod silnika. Gdy wtedy odkręciłem śrubkę którą spuszcza się olej, no to teraz znowu mimo zakręconej jej olej też kapie. Muszę coś ogarnąć :c

Właśnie wróciłem z miasta, zakupiłem olej taki jak trzeba do Suzi, jak tylko uporam się z kapaniem spod silnika to Suzi go dostanie, i przy okazji jeszcze postanowiłem kupić spray czarny i odnowić wydech ;) Zaraz zabieram się do roboty, jak skończę podam jakąś fotkę z prac ;p

Obrazek

-- 11 lut 2014, o 16:23 --

Wszystko zrobione, złożone i naprawione. Dziś jeszcze śmigałem i dwie fotki lecą ;)

Obrazek

Obrazek

-- 6 kwie 2014, o 19:35 --

Suzi na sprzedaż ! ;)

http://tablica.pl/oferta/suzuki-rmx-50- ... 5xQIF.html

Zapraszam do siebie ! ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2