Dzisiaj jest 24 lut 2025, 20:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam do naprawy Jet Forca przerobionego z wtrysku na gaźnik. Skuter palił i jeździł po owej przeróbce. Pewnego razu zgasł i już nie chciał odpalić. Skuter ma iskre paliwo też dochodzi raczej, dodam, że rozrusznik nie ma siły zbytnio kręcić silnikiem chociaż akumulator jest nowy. tzn rozrusznik kreci ale w pewnym momencie tak jak by go stopowało i po chwili dalej kreci dosłownie przez pół sekundy.
Ssanie automatyczne jest odłączone, próbowałem dziś na krótko bo kostka jest ucięta ale też nic nie pomogło, z kopniaka słychać że silnik chce żyć ale jakoś nie może, jakieś porady? Z góry dziekuje :)

Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy !
MOTOCYKLE SĄ WSZEDZIE !

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Paliwo dochodzi raczej? Tzn ze świeca mokra czy jak? Na Twoim miejscu sprawdził bym na innej świecy i innej fajce razem z przewodem WN. No i sprawdź kompresje.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

*

Pojazd: Peugeot Jet Force
kwasnny pisze:
Witam. Mam do naprawy Jet Forca przerobionego z wtrysku na gaźnik. Skuter palił i jeździł po owej przeróbce. Pewnego razu zgasł i już nie chciał odpalić. Skuter ma iskre paliwo też dochodzi raczej, dodam, że rozrusznik nie ma siły zbytnio kręcić silnikiem chociaż akumulator jest nowy. tzn rozrusznik kreci ale w pewnym momencie tak jak by go stopowało i po chwili dalej kreci dosłownie przez pół sekundy.
Ssanie automatyczne jest odłączone, próbowałem dziś na krótko bo kostka jest ucięta ale też nic nie pomogło, z kopniaka słychać że silnik chce żyć ale jakoś nie może, jakieś porady? Z góry dziekuje :)

Coś musiałeś pojebać z kablami ;) sprawdź to co kolega wyżej wypisał jeśli nie pomoże to (jak masz pojęcia) sprawdź cała elektrykę a najlepiej daj to jakiemuś mechanikowi/elektronikowi ;) Też mam przerobiony z wtrysk na gazior ale u mnie wszystko okej ;) Chociaż miałem też taki przypadek ale to przez dozownik bo jechałem i zgasł mi skuter okazało się że dozownik się zacioł i cylinder się zatarł [*] ;) Pozdrawiam :)

**

Pojazd:
Daj trochę paliwa pod świecę lub bezpośrednio do gaznika

*

Pojazd:
Odpalił i wszystko bylo mniej wiecej gitara , tylko nie wkrecał sie na obroty troche pochodził i zdechł wał sie zacią i sie nie chciał obracać ... teraz myśle że sie zatarł ale zobacze to już nastepnym razem

-- 17 lut 2014, o 18:53 --

Odpala dalej wszystko ok :) zacią wał sie przez bendix jakos sie zaczepił . poprawiłem i tak dalej , i skuter na stopce wkreca sie na obroty i to ładnie , jak wsiade na niego i dodam gazu to nie ma siły ruszyc wiec co moze byc?

Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy !
MOTOCYKLE SĄ WSZEDZIE !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]