Dzisiaj jest 06 lut 2025, 16:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: honda CRE 50
Witam wszystkich, problem w tym że w mojej hondzie 70cc z silnikiem am6 występują problemy z pracą silnika. Gdy pracuje na biegu jałowym jest wszystko ok, wrzucam 1 bieg, ruszam, daję gaz na maxa i póki nie puszcze gazu, dławi się i gaśnie tak jakby nie dostawał paliwa, może to być powód świecy ale wymieniałem ją w lato na nową, była to świeca za 9 zł chińska ale jest w stanie idealnym, wie ktoś co to może być? Jeżeli tak to z góry dziękuję ;))

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
A jaka dysze masz w gazniku i ogólnie jaki gaźnik masz? Sprawdź też iskrę, fajke i przewód WN.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

*

gaźnik mam TEC 17,5 i dyszę 90, moim zdaniem to świeca nawaliła bo nie nadąża przepalać wszystkiego bo to w końcu chińska, albo fajka jest do wymiany ? Ps. gdy wracałem Hondą z Kutna 15 lipca, wszystko było dobrze, wkręcała się na obroty, pojeździłem parę dni i się zaczęło, przy jeździe na nieco wyższych biegach cały czas się dławiła, aż w końcu nie chciała odpalić i doszedłem do wniosku że wymienię świece, po wymianie było tak jak miesiąc po kupnie, na niskich biegach jeździła normalnie lecz po wrzuceniu 5 lub 6 momentalnie gasła. Zastanawiam się czy to nie chodzi o fajkę lub świecę?

Awatar użytkownika

Pojazd:
Moze traci gdzies iskre, sprawdz fajke czy dobra i przewod od cewki co idzie az do fajki.

*

ok sprawdzę gdyż tylko to mi przychodzi do głowy, bo to musi być coś co sie zepsuło bo na początku było wszystko ok ;)

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha TZR
masz objawy jak by łapał lewe powietrze (sprawdź wyszstkie połączenie gaźnik=kruciec gaźnik=filtr)

1.Pocket Bike X2
2.Motorynka
3.Jawka 50 Mustang
4.Zumico gr 200
5.Yamaha TZR

*

wszystkie możliwe wloty które tam były zostały zatkane, te dwie rurki wychodzące z boku gaźnika połączyłem wężykiem, iglica jest na 1 od dołu więc gaźnik chyba ok. Myślę że trzeba wyregulować powietrze i paliwo bo jak podpiąłem kilka innych świec to odrazu się paliły, chyba że to wina fajki?

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha TZR
no spróbój wyregulowac (śruba od regulacji do oporu potem 1,5 obrotu wykręcasz i regulujesz delikatnie ja przekręcając w lewo lub prawo do momoentu kiedy motor będzie się bez żadnej zamuły wkręcał na obroty ,potem sprawdź świece jesli będzie miała kolor kakaowy to gratuluje wyregulowałeś prawidłowo gaźnik :) )

1.Pocket Bike X2
2.Motorynka
3.Jawka 50 Mustang
4.Zumico gr 200
5.Yamaha TZR

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju
Przyczyny mogą być różne, na początku wyczyść gaźnik i sprawdź czy iskra jest dobra, możliwe że masz przebicie i jeśli pisałeś że kupiłeś jakąś chińską świece to proponuj kupić dobrą świece NGK bądź Boscha.
A przed tym wszystkim sprawdź kompresję najlepiej. :)

wicherq94 pisze:
wornesz napisał/a:
jak zaproszę jakąś dziewczyne do domu i siedzimy w moim pokoju to co 15 min stary wbija ( tak nagle) z okrzykiem "KONTROLA ! " xD

*

kompresja jest zaje***ta bo nowy cylinder i tłok ;) najpierw wymienię tą świecę i powiem wam czy to coś dało ;)

-- 16 mar 2014, 12:16 --

witam wszystkich znowu, problem okazał się banalny :) wystarczyła zmiana dyszy z 64 na 120.. teraz chodzi bez zarzutu, pięknie się wkręca i oczywiście już się nie dławi ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]