Dzisiaj jest 19 sty 2025, 12:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Siemka.

Chciałbym dokonać tu małego porównania z Waszą pomocą.

Nasze środowisko i społeczeństwo tego forum rozsiane jest po całej Polsce, więc prawie każdą transakcję realizujemy na odległość wysyłając paczki za pośrednictwem poczty polskiej lub firmy kurierskiej (w tym pocztex).

Ja korzystam ze strony wysylajtaniej.pl, gdzie zawsze zamawiam kuriera UPS (spośród UPS i K-EX).
Paczki jakie wysyłam są niewielkich gabarytów. Maksymalnie waga 6kg, często mniej więcej 3kg, rozmiary maksymalnie 75x30x30 lub wyższe, szersze, krótsze (40x40x40), no w każdym razie takie wysyłam raczej maksymalnie duże. (Tu dodam, że cena się nie zmienia w przypadku "wysylajtaniej" bo gabaryty są podobne, waga też niewielka).
I teraz tak. Za normalną wysyłkę płacę prawie 20 zł, natomiast za pobraniową jakoś 27-28 zł. Korzystając z bonusu dostarczenia na dzień następny (roboczy) płacę ok 2,5zł więcej.

Napiszcie niżej z jakich stron i firm kurierskich (dajcie link) korzystacie i jakie są tam koszty wysyłki za maksymalnie podobne gabaryty jakie podałem (czyli po prostu części skuterowe, wydech najdłuższy, jakiś plastik najszerszy i wysoki itd.) jeżeli zamawiacie kuriera przez internet.
Czy w Waszym przypadku też dziś wieczorem zamawiając kuriera i wpłacając pieniądze już jutro może przyjechać odebrać paczkę?

Mam na celu znalezienie najtańszych usług.
Nie mówimy tu o poczcie polskiej bo cennik jest znany co do grosza i dobrze wiemy od jakich gabarytów bardziej opłaci się przewóz kurierem prywatnym.

Ostatnio zmieniony 04 lut 2014, 19:43 przez arek95, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja za to używałem kuriera UPS , UPC nie znam :twisted: ..
Przez strone tani kurier albo wysyłaj taniej - coś takiego , dokładnie nie pamiętam.
W każdym bądź razie wysylka jest banalna. Można oszukać pare kg z wagą a i tak kurier ma to gdzieś.
Przykładowo wysyłałem felgi , zaniżyłem wymiar paczki po 5cm każdy plus wagę 3kg mniej.
Wysyłka 4 alusów kosztowała mnie ( a właściwie kupującego) 57zł.

Obrazek

Sorry, pomyłka. Oczywiście też chodziło mi o UPS.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
O teraz patrze to też tą strone używałem :) .
Polecam taniej raczej się nie da , tam chyba można jakieś pkt nazbierać albo coś chyba żeby wysyłka była tansza.

Obrazek

Widzę, że są też naliczane rabaty, tylko teraz przeczytałem z grubsza i niestety jestem nadal zbyt niskoobrotowym klientem, żeby mi dali chociaż 5% rabatu :D O ile dobrze wyczytałem to na przyszły miesiąc przysługuje mi 1% rabatu, WOW ;D W każdym razie i tak fajnie, że coś takiego jest. Dla dużych zleceń byłoby to zauważalne.

Awatar użytkownika

Pojazd:
Pewnapaczka.pl paczka do 30kg i wymiarach max bodajze 80x80x120 ze strefy miejskiej do miejskiej 19zloty.
Przy doplatach za strefe pozamiejska wychodzi okolo 23zlote.
Zamawiam kuriera przez internet, przyjezdza na drugi dzien.

Ogolnie jestem na prawde zadowolony, wszystko zawsze przebiegalo bezproblemowo.

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przy mniejszych paczkach Sendit.pl (około 17zł), a przy wiekszych KurJerzy.pl (28zł DHL Exrpess przy paczce 120x80x80, 30kg)

Odpowiedz sobie na jedno, za******ie ważne pytanie : "Co lubie w życiu robić?"
- A potem zacznij to robić !

HenieQ, dzięki ;) Brzmi ciekawie. Przy kolejnej większej, ciężkiej paczce wezmę ten serwis pod uwagę.

-- 20 lut 2014, o 13:52 --

Siemka. Przyszła mi na maila reklama, ale przeczytałem i widzę, że chyba powstał jakiś nowy serwis i cennik nie wygląda źle.

Chodzi o kurjerzy.pl

Mieliście już styczność z ich usługami?

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
arek95, tak jak pisałem wyżej, ja czasem z niego korzystam.

Ceny jak dla mnie dobre, kurier zawsze był na czas.
Niestety nie wysyłałem jeszcze za pobraniem, więc nie wiem jak z czasem oczekiwania na pieniążki.

Odpowiedz sobie na jedno, za******ie ważne pytanie : "Co lubie w życiu robić?"
- A potem zacznij to robić !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]