Dzisiaj jest 11 lut 2025, 21:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju Smx 90 2004r
Witam. kolejny problem z moją renią am6 to kichający wydech przy odpalaniu. mam z tym problemy. gaźnik jest troche rozchrzaniny ale jeszcze nie dawno wszystko było okej. brak ssania zasnępuje ręką. zatykam filter chwile kopie ręką i odpalam. jak sie uda to odpala. jak nie zaczyna kichać i sie zaczynają problemy. gdy juz odpali i się rozgrzeje potem pali okej. i nie chce mi wejsc w rezo.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak jest rozgrzany to nie wchodzi w rezo? Wygląda mi to na zbyt dużą dysze lub przestawiony zapłon. Jaką dyszę masz założoną i jaki to jest gaźnik? Sorry, nie doczytałem że wszystko było ok wcześniej, więc ja obstawiam że zapłon jest przestawiony, magneto się odkręciło lub klin się obciął lub przyciął. Jak jedziesz to ma taki dziwny dźwięk i przerywa?

Zajrzyj :)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2194658#2194658

Aprilia RX 50/80 PORTING, POLERKI :):):)

*
Awatar użytkownika

nie przerywa jak jedzie to jedzie nie wchodzi w rezo i malo mocy. problem z odpalaniem i niskimi obrotami
gazior dell 19
ide zobaczyc magneto
dałem nowy klin. siedzi na swoim miejscu a moto dalej kicha i juz wcale nie chce palic. kompre ma dobrą. nie mierzyłem ale palucha wybija nawet jak trzymam jak sie da. probowalem ustawiac iglice zaden ząbek zero reakcji. przejechalem dzis moze z 2 km a potem dupa. po za tym ciągle wyrzuca mi wode w silnik. nie wazne jak uszczelnie i jak mocno go skręce, ma ktoś rade? + przypomniało mi sie że jak czysiem gazior po jezdzie bo mi filter odpadł na jesieni to troche chyba pocharatałem dysze i nie pamietam czy potem smigal czy sie zaczeły problemy, mozliwe ze ona?

-- 09 lut 2014, 18:48 --

wygotowałem gaznik. magneto poprawiłem. kable łączą. jutro sprawdze fajke chociaz watpie ze ona. narazie co prawda swieca od kosiarki tak samo jak fajka ale keidys tak robiłem i było okej. sprawdze jeszcze inne paliwo. iglica na kazdym juz była. po wygotowaniu nie kicha tak czesto. ładnie pali ale nie trzyma wolnych i nie ma rezo. brak mi juz pomysłów. P O M O C Y

-- 10 lut 2014, 18:24 --

odświeżam. dodam tylko ze dzis jezdizłem i wolnych nie trzymał ale do rezo mu sie w miare zbierało, juz prawie wchodzil i nagle zamuła

-- 15 lut 2014, 21:55 --

zajrzy ktoś?

*

Pojazd:
Ja miałem to samo, sprawdz instalacje, u mnie była woda w kostach i pływała sobie jak w poziomicy, a styki od rozrusznika, były czarne od błota i oleju ;) sprawdz

Jedna chwila, manetki ruch i czuję się jak król .. :)

*
Awatar użytkownika

narazie zrobie cylinder, sprzęgło i tak talej potem bede sie tym bawił, moze i to, stało sie to po myciu na jesień, przemoczyłem go wtedy aczkolwiek chyba wy poschło i w ogóle

**

Pojazd:
kolego jak dojdziesz jaka była przyczyna braku reoz to napisz bo też mam taki problem:(

*
Awatar użytkownika

wczesniej miał?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]