Dzisiaj jest 23 lis 2024, 11:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: kymco super 9 lc
Wiatam! Posiadam kymco super 9 w lc. problem polega na tym że kupiłem gaźnik 17,5 i przerobiłem króciec na wcisk i powiększyłem wlot. Skuter odpalił ale nie trzyma obrotów, ciężko się w kręca, i jak jade i mam np. te 70 km/h i ma wysokie obroty to skuter gaśnie a zachwile znowu jedzie i tak cały czas nie idzie sie nim rozpędzić. Za gaźnik dałem 40 zł z tym że nie miał iglicy i wsadzięłm z starego gaźnika. Mój set :
Cylinder- 50 power force
Wydech- Leovince zx
Gaźnik- tec racing 17,5 + ssanie ręczne
Rolki- 3 rolki 8 gram i 3 rolki 3 gram
Sprężynki sprzęgła- evo
Stożek- siatka (wiem że gó*no ale polini zgubiłem :) )
Prubowałem regulować gaźnik ale byo jeszcze gorzej. Z góry dzięki.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Na stożku siatkowym będziesz miał okropnie ciężko wyregulowac. Lepiej załóż serie filtr lub kup porządny stożek. A jaka masz dyszke w gazniku?

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

*

Seryjnego filtra nie mam jak go kupiłem to był na stożku i to siatkowym ale założyłem polini airbox tyle że go zgubiłem podczas jazdy :D Dysza 80 a ta obok ta miejsza to 34. W starym gaźniku 14mm miałem 92 i dobrze chodził. Masz jeszcze jakieś rady? Wgl. dzięki że coś napisałeś :) .

Pojazd: kymco s9
Założyłeś .uj wie jak pasującą iglicę pewnie od keihina i czego chcesz :evil: , złóż wszystko jak trzeba na oryginalnych częściach może coś pomoże o ile ten gaźnik to nie rozebane gówno

*

Nie to nie jest jakieś gówno ! Kumpel w roxie go miał i latał jak należy i miał prawie ten sam set jak ja tylko miał cylek oryginalny (wiem, wiem że każdy skuter inaczej reaguje na jakie kolwiek zmiany) . Jak już pisałem mam starą iglice dokładnie od keihina :) Iglice kupie nową. Macie jeszcze jakieś pomysły? Jak coś to piszcie wszystko sprawdze.

Pojazd: kymco s9
No to już jakiś sukces (był jeżdzony ) gaźnik może być ok. kup iglicę może da rade jak nie masz do kupienia dysz na miejscu kup od razu jakieś coś koło 75 85 90 i inne bo to pewnie początek przygody z tuningiem :mrgreen: , po co płacić 2razy wysyłkę

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Gaźnik za 40zł niekompletny to co Ty chcesz, kup zestaw naprawczy, uszczelnij go dobrze, sprawdź pływak, kup oryginalną iglicę, jeżeli masz stożek i dyszę 80 to jest za mała i dostaje zbyt mało benzyny, załóż 85-90, jeżeli skuter Ci przygasa, to zatrzymaj się i sprawdź świecę, jeżeli jest biała i sucha to ma za mało benzyny w skutku czego gaśnie, a z czasem przegrzejesz cylinder i będzie klapa, więc dyszę główną zwiększ, dysza wolnych obrotów 34, trochę mała ja miałem 32 w seryjnej 12 w chińczyku później 36 i było o wiele łatwiej wyregulować, żeby trzymał dobrze obroty jałowe. Ewentualnie na tej dyszy 80 zwiększ mu ilość mieszanki przekręcają śrubkę składu mieszanki w lewo, wtedy zmniejszysz ilość powietrza, a zwiększysz benzyny, ale pierw świeca i postaraj się jak najszybciej kupić gąbkowy stożek, a jeżeli nie masz pieniędzy to się wstrzymaj z jazdą, bo zajedziesz go.

*

z tym gaźnikem jest wszystko ok. Kumpel szprzedał go bo poprostu potrzebował kasy.Świecę postaram się sprawdzic jak najszybciej i napisać tu. Skuter czasami strzela z tłumika czyli ma za dużą dawkę paliwa więc nie wiem juz gdzie problem leży. Iglice tez kupiue jak wszystko złoże to napisze. Narazie nie ruszam skutera bo jest zimno i ślikso :D Ale będe się modlił o dobrą pogode.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]