Dzisiaj jest 24 lut 2025, 9:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam chciałbym się dowiedzieć jaki cylek 70 sport do jetforca nie wymaga wymiany wału.Pytam użytkowników jetów z cylkiem 70 sport.Chciałbym się dowiedzieć jak jest w praktyce bo sprzedawca z scooterkingz mówił że nawet przy cyklu stage6 sport pro 70mk2 nie ma potrzeby wymiany wału a nawet łożysk jeżeli mają mały przebieg.Mówił że przy normalnej jeździe nie katowaniu sprzętu powinien wytrzymać wał i że jety mają pełne wały które wytrzymują 14tyś.obrotów i dorównują niektórym sportowym .Pozdrawiam .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Aprilia sr
Seryjny wał wytrzyma klase sport jeśli ma w miare normalny przebieg a nie 30k, a łożyska najlepiej nowe kupić i będzie pewność chyba, że na seryjnych masz mały przebieg. Ja w jetforce mam cylinder malossi sport 70 i seryjny wał z nowymi łożyskami NTN C4 bo stare sie posypały troche na serii :)

*

Pojazd:
Łożyska są ok wszystko w bdb stanie skuter ma przejechanie 5000 tyś.km,ale chodzi mi o cylinder aluminiowy czy może być stage6 sport pro70 mk2 bo stage6 sport pro 70 chyba już nie robią lub polini 70 sport ,bo ja robię tym sskuterem tylko około 1000 km w sezonie bo jeżdże tylko trochę od czasu do czasu a żeliwny cylek trzeba docierać z 700 km a ALU tylko 200/300 km.Wiem że malossi jest najlepszą opcją ale niewim czy bym go dobrze dotarł jeżeli bym go w ogóle dotąd w jeden sezon.Po prostu mam auto i jeżdże autem ale lubię od czasu do czasu pojeźdźić skuterem ,więc który aluminiowy by się nadał bez wymiany wału i łożysk,no łożyska przy zmianie cylka też by ewentualnie się zmieniło.

Pojazd: Aprilia sr
No najlepszy byłby malossi ale skoro mało jeżdzisz to cały sezon byś docierał bo to zeliwo więc najlepiej aluminium czyli pollini sport a stage6 sport pro mk2 to już do niego musisz wymienić łożyska i wał.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]