Dzisiaj jest 23 lis 2024, 0:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Mam problem z gaźnikiem Dellorto 17,5 PHBN, mam chyba wybite,wyrobione gniazdo pod zaworkiem iglicowym,próbowałem zaglądać przez szkło powiększające w to gniazdo ale tam nie ma najmniejszego śladu wybicia lub wyrobienia tego gniazda,wymieniłem na nowy cały zestaw naprawczy [zaworek,pływak,bolec]i gaźnik dalej przepuszcza,gaźnik był czyszczony ,przedmuchiwany kompresorem,pływak w tym modelu gaźnika jest bez możliwości regulacji[nie ma tej blaszki którą można odgiąć lub dogiąć] aby zwiększyć lub zmniejszyć dopływ paliwa do komory gaźnika,czy jest możliwość naprawy lub wymiany tego gniazda w tym modelu gaźnika?, piszcie wszelkie sugestie

Membrany zaworu membranowego dolegają [brak prześwitów]
Kranik podciśnieniowy szczelny [nie pzepuszcza]
Pływak się nie zawiesza
Paliwo wycieka z otworku od strony filtra powietrza ,otworek ten jest połączony z gniazdem i zaworkiem iglicowym,po 2 dniach stania w garażu paliwo które znajduje się w wężyku pomiędzy gaźnikiem a zaworem podciśnieniowym znika i wylewa się przez ten otwór.[ to jest chyba odpowietrznik komory,pokrywy gaźnika]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]