Dzisiaj jest 22 kwie 2025, 1:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: toros f16
1.Siemanko posiadam torosa f16 cylek 72 cc china glowica seryjna od 50cc to przejde do tematu. Nieraz sobie smigam i zgasnie i wtedy troszeczke ciezko odpala gdy kopę kopką slychac takie jak by chcial załapac ale samo powietrze z rury wyleci.

2. Wlasnie mam strasznie dziwny problem gdy jade sam spoko a gdy wezme 2 osobę na tył skuter gasnie wiem dziwnie to brzmi ale to prawda sam jade nic, wezme kogos i gasnie i wlasnie po tym momencie troszeczke jest go ciezko odpalic bo kope i wlasnie slychac jak chcialby odpalic slychac takie pyrkanie ale to wlasnie wylatuje takie powietrze z tłumika tak jak napisalem na gorze , czego to moze byc wina ? glowic czy co ? zadne węzyki nie są splaszczone pod kuferkiem.

To tyle dzieki :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Toros F16
Bardzo podobne miałem objawy jak już silnik padał tzn. pierścienie.Sprawdź kompresje i jeszcze miałem podobnie, gdy gaźnik niewyregulowany. A może nie pasuje do końca ta głowica i ma lekkie przedmuchy gdzieś na uszczelce.

Sprzedam : http://forum.mieloch.pl/2t-cylinder-glowica-tlok-reszta-nowe-ac-keeway-matrix-t373884.html

**
Awatar użytkownika

tzn. ja sam smigam to nie gasnie tylko jak wezme kogos to wtedy gasnie i wiesz slychac takie japanie i jak kope to wtedy trzymam manetke na gazie i wtedy to powietrze wylatuje z rury

Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
1. Rzecz normalna. Jeśli nie zapali to powietrze nagromadzone w komorze spalania gdzieś musi wylecieć ,w tym przypadku przez wydech.

2. Teraz kwestia ,czy gaśnie od razu ,czy po jakimś czasie. Trzeba by było sprawdzić jak wszystko wygląda pod obciążeniem. Dobrze by było jakby dwie osoby siadły na skuter ,Ty w tym momencie przeleciałbyś pod spodem ,czy w tym momencie przy obciążeniu ,kiedy amortyzatory są ugięte wszystko jest w porządku. Koniec końców cała sytuacja wygląda tak jakby nie dochodziło paliwo ,bądź iskra nie zawsze była. Przy okazji kompresje też można jak najbardziej sprawdzić.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

**
Awatar użytkownika

Mate57 pisze:
1. Rzecz normalna. Jeśli nie zapali to powietrze nagromadzone w komorze spalania gdzieś musi wylecieć ,w tym przypadku przez wydech.

2. Teraz kwestia ,czy gaśnie od razu ,czy po jakimś czasie. Trzeba by było sprawdzić jak wszystko wygląda pod obciążeniem. Dobrze by było jakby dwie osoby siadły na skuter ,Ty w tym momencie przeleciałbyś pod spodem ,czy w tym momencie przy obciążeniu ,kiedy amortyzatory są ugięte wszystko jest w porządku. Koniec końców cała sytuacja wygląda tak jakby nie dochodziło paliwo ,bądź iskra nie zawsze była. Przy okazji kompresje też można jak najbardziej sprawdzić.

---> 2 . To jest tak ze jak wezme kolege to troszke pojade i zaraz gasnie tzn tak ze nie odrazu tylko tak powoli ze dodaje gazu i slychac ze wyje ale juz nie jedzie i powoli sie wyłączy ale gdy juz sie gasil kolega podskakiwal z tył€ to lapał nieraz i dalej jechalismy i strzelilo z tlumika ale za jakies pare metrow znow tak jak by paliwa brakowali takie powolne wyłączenie zaplonu cos takiego. Juz sprawdzalem ze usialdem z kolega a 2 sprawdzal pod spodem i nic nie bylo widac ze jest cos przygniecione. NO i gdy juz zgasnie to znow kope kopka i wyleci to powitrze z rury i zaraz odpali nie ma problemu z odpaleniem ale tak za 5 kopnieciem odpala. A gdy jade sam i sie zatrzymam to nieraz gasnie a nieraz nie ale jak bym dodwal leciutko gazu to nie zgasnie ale jazda we 2 to jesli bym dodwal lekko gaz to noi tak bedzie powoli gasł. Troszke sie rozpisalem ale wydaje mi sie ze zrozumiesz cos z tego. To tyle dzieki :)

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Jeżeli gaśnie Ci na wolnych obrotach to wina leży po stronie gaźnika. Co do dziwnych objawów ''powolnego zaniku zapłonu'' to ja zająłbym się uszczelnieniem cylindra, ściągnął wszystko, wymienił pierścienie, jeżeli tłok też tego wymaga to również, sprawdził bym cylinder pod kątem zarysowań, czy nie ma żadnych rys wyczuwalnych pod palcem, obie uszczelki między karterem i cylindrem i cylindrem, a głowicą - nałożyłbym wysokotemperaturowy silikon ( pomarańczowy ), wtedy nie ma możliwości, aby łapał lewe powietrze, przy okazji zawory można również sprawdzić, jak i głowicę, wyregulować nie zaszkodzi, po uszczelnieniu i regulacji luzu zaworowego oraz regulacji gaźnika problem powinien zniknąć, jeżeli dokonasz tych zmian i dalej się będzie tak działo, to daj znać.

**
Awatar użytkownika

Nie wiem dosyć dawno nie był czyszczony gaźnik wiec moze to byc przez to ? Ale tak naprawde "DOSYC"

-- 11 sty 2014, o 19:21 --

Dzis czyscilem gaznik i byłem w szoku tyle SYFU !!!!! było ze masakra nie wiem moze to byl ten problem na dniach pojezdze bo teraz kleje plastiki i nie mam pliwa jesli cos sie przejade i sprawdze dam odpowiedz !!!

-- 15 lut 2014, o 21:02 --

PROBLEM ROZWIĄZANY WYCZYSCILEM GAZNIK I NIC NIE GASNIE WSZYSTKO SMIGA BARDZO ŁADNIE !!

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Polecam zmianę glowicy. Komora spalania musi być trochę większa przy większym cylku

-- 20 lut 2014, o 21:34 --

Polecam zmianę glowicy. Komora spalania musi być trochę większa przy większym cylku

Obrazek

Zapraszam na mój fanpage o motoryzacji :)
https://www.facebook.com/motoryzacyjnememy

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Przyrost mocy przy zmianie głowicy z 50 na 72cc nie jest duży, jeżeli jest z 50 może zostać.

**
Awatar użytkownika

glowice mam od 50cc

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub03 pisze:
Przyrost mocy przy zmianie głowicy z 50 na 72cc nie jest duży, jeżeli jest z 50 może zostać.

Tu nie chodzi o przyrost mocy :-)
Komora spalania często musi być większa bo skuter po kilkunastu kilometrach może stracić moc i się dusić

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Ale nic sie nie stanie ze skuterkiem ?

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem przypadek, że skuter z cyl 80 i glowica 50 nie chcial jezdzic. Nic sie nie uszkodzilo

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]