Dzisiaj jest 20 lip 2025, 15:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy tłok .
*

Pojazd: Peugot VivaCity
Witam , dzisiaj jechałem gdy nagle skuter zgasł . Poczekałem 3 minuty bo myślałem że spuchł tłok , ale okazało się że nie ma ciśnienia . Problemem okazały się zapieczone pierścienie , oczywiście tłok był chiński . Chciałbym zapytać co mogę zrobić aby więcej już nie zapiekały mi się pierścienie ? Skuter to Peugeot VivaCity ma wsadzony cylinder 70cc , oraz co da mi kupno oryginalnego tłoku do 150zł a co jeżeli kupię tłok chiński za 30 zł ?. Dodam ,że jestem zmuszony trzymać skuter na dworzu . Poniżej parę fotek :) . Jeszcze tak zapytam , czy przez to że miałem za wysokie temperatury skuter mógł tracić moc , ponieważ pamiętam jak założyłem pierwszy raz ten cylinder jakieś 2 miesiące temu to gdy dałem gaz do końca od razu leciał na jedno koło , a teraz strasznie pogorszyło się przyśpieszenie .

Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
pogorszyły się osiągi bo pierścienie Ci przepuszczały, wymieńpierścienie, tłok nie widaać by był porysowany to śmiało zakładaj, co do firmowego tłoka, jest on lepiej wykonany i nie puchnie w ciepłe dni.

*

Pojazd: Peugot VivaCity
Może nie widać tego na zdj , ale tłok jest strasznie porysowany , także nie ma opcji aby go zatrzymać .
A jeżeli zdecydował bym się na firmowy tłok to jaki mi polecacie do 70cc max do 100-120zł ?

-- 04 mar 2014, 22:49 --

Mógłby ktoś szybko polecić jakiś tłok , bo muszę do jutra się zdecydować .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]