Witam!
Dzisiaj tak mnie naszło(pojutrze poprawka i robię wszystko poza uczeniem się): mianowicie kolega mający samsunga galaxy sIII ma coś takiego jak używanie telefonu za pomocą głosu.
Wystarczyło powiedzieć "Hi galaxy", włączał się tryb szukania głosowego i mówił co chce, typu: "navigate to Poznań, call mama, play (tutaj tytuł piosenki) i takie tam różne. Telefon ogarniał i to robił.
Wiadomo, że to jeden z modeli flagowych, także jest bardziej dopracowany.
Mam 2 telefony aktualnie używane(służbowy samsung galaxy ace i prywatny lg swift l5 - oba bez rewelacji, ale dają radę).
Wyszukiwanie głosowe włączam sobie za pomocą przycisku od zestawu słuchawkowego, natomiast nie mogę robić nic poza szukaniem w necie... Nawet nie potrafię ogarnąć tego, żeby wyszukał mi kontakt.
Język mam ustawiony polski, w miarę daje radę(90% słów rozpoznaje), ale chciałbym sobie jakoś usprawnić pracę z telefonem tak, żebym nie musiał co chwila patrzeć, szukać, dotykać ekranu itp.
Tylko jest problem, bo wciskam przycisk, mówię "mama" i nie wyszukuje nic...
Nie mówiąc już o wprowadzaniu bardziej złożonych komend typu: "prowadź do".
Są jakieś możliwości ogarnięcia tego jakoś?
ktoś się już bawił?
Edit:
Jeszcze LG jako tako ogarnia temat. Wciskam przycisk, mówię i coś się tam dzieję(mam na dole kategorie w czym ma szukać: mapy, telefon, aplikacje, internet itd. Za to w samsungu tragedia. Wciskam przycisk w zestawie, włącza mi się muzyka
Muszę ręcznie. A jak już coś mu powiem to tylko i wyłącznie szuka w internecie.