Dzisiaj jest 19 sty 2025, 9:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
siemanko jako że kończę gimbaze zastanawiam się nad wyborem szkoły średniej, na początku myślałem nad mechatronika ponieważ interesuje sie mechanika elektryka itp. ale dowiedziałem sie ze jest to dość trudny profil, jest dużo maty w której jestem kiepski więc zastanawiam się teraz nad technik elektryk albo technik pojazdów samochodowych, co byście wybrali na moim miejscu, jak jest z praca w tych zawodów i jak z zarobkami. Może polecacie mi inne kierunki o tematyce mechaniki i elektryki.

Moja Maszyyynka!!!!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... t=#2312671
(ostatnia karta najnowsze zdj.)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: SR50 R
Myslałeś może nad elektromechanikiem samochodowym ? :D Na początek nigdzie kokosów nie dostaniesz. Z tego co słyszałem to jak chcesz się czegoś nauczyć to idź do zawodówki. Znam mechaników po technikum i po zawodówce :D jest różnica ! śmieszne jest to że żeby mechanik po technikum zrobił coś ze skrzynią to musi patrzeć do schematów :( może nie najlepiej brzmi zawodówka ale czasem lepiej się zastanowić dwa razy. Noi zazwyczaj pracodawcy wola kogoś kto ma jakieś doświadczenie a w zawodówce masz 3 lata :D

Obrazek
DUŻO ZDJĘĆ WEJDŹ-ZOBACZ-ZOSTAW PO SOBIE ŚLAD !
viewtopic.php?p=2300021#2300021

**

Pojazd: Rieju SMX pro
Sam chodzę na kierunek technik pojazdów samochodowych do pierwszej klasy. Pierwsze półrocze jest to lajcik ,ale jak zacznie się budowa silnika to już nie jest tak łatwo. Jeśli chcesz iść do technikum to czasami bd musiał się pouczyć bo inaczej nie dasz rady na przedmiotach zawodowych :)

*

Pojazd:
a czy jako technik pojazdów samochodowych muszę pracować jedynie jako mechanik? Da sie zarobić jakieś konkretne pieniądze po samym technikum?

Moja Maszyyynka!!!!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... t=#2312671
(ostatnia karta najnowsze zdj.)

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Informatyka wkracza w co raz więcej dziedzin z naszego życia, jest ona na pewno przyszłościowym kierunkiem.
Wystarczy być dobry w konkretnej specjalizacji, a na zarobki nie powinno się narzekać

PS. Jeśli jest tu ktoś z aspiracjami informatycznymi i chciałby się sprawdzić w pozycjonowaniu stron to zapraszam na PW - szukam osoby do nawiązania współpracy. Podchodzę w tym roku do matury i technika, przez co na obsługę klientów i otwartych projektów brakuje czasu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]