Witam
mam do was takie pytanie (może troche nie typowe ale jest) zakupiłem sobie do silnika minarelli horizontal ac cylinder Airsal Sport 70cc, jest w bardzo fajnym stanie lecz mam pewien problem z regulacją, dodam że nie potrzebuje jakoś nie wiadomo jak mocnego skutera tylko normalny sprzet na dojazdy do szkoły ale taki żeby był troche mocniejszy od seri. Na tą chwile mam zamontowane:
Cylinder Airsal sport 70cc
wał Tec racing 10mm
gaźnik dellorto 17,5mm (dysza 90)
wkład filtra polini
evo slider
sprężyna centralna polini niebieska
spreżynki sprzęgła polini niebieskie
rolki wariatora 6,2gram około
I skuter pali i chodzi ładnie lecz jest tak jakby był zablokowany, nie może się wkrecić na max obroty (nie przerywa ani nic) tylko po prostu wykręca niższe obroty niż na seryjnym cylku. i co za tym idzie jest jak na 70cc troche za slaby wg mnie (rolki lżejsze nie wpływają na wysokość wykręcanych obrotów itp) a na wcześniejszym cylku kręcił bardzo ładnie i jechał około 80km/h ale chciałbym żeby był troszkę mocniejszy z miejsca v-max może pozostać taki miło by było żeby troszke wzrósł ale wiadomo cudów nie wymagam
A co do pytań o wydech to jest seryjny i taki pozostaje bo ja nim tylko jeszcze do połowy wakacji chce dojedzić a potem prawko
wiec nie chce inwestować za duzo w tuning i dlatego chce go ustawić na tym co jest
Czyli krótko mówiąc co tak mniejwiecej mogę zmienić (i na co) chodzi mi o czesci do regulacji żeby on nabrał takiego jakby "jadu" (mocy) ??? A może miał ktoś podobny problem że skuter chodził tak jakby był zablokowany?? (podczas jazdy czuć że on jeszcze ma zapas mocy ale nie może się wyżej wkrecić żeby go jeszcze pociągnąć troche).
PS. Nwm czy to może być przyczyną ale przy ssaniu auto, jak jest ten dziubek co wchodzi w gaźnik był odpadnięty i zdjąłem ssanie i pozostał w gaźniku ale wydobyłem go i wcisnąłem na to ssanie i się trzyma, oczywiście ssanie mam już nowe ale może to mieć jakiś wpływ?? Bo jeszcze nowego ssania nie zamontowałem bo narazie wyczyscić filtr powietrza musze i wymyłem gaźnik i jutro bede próbował dalej
Czekam na jakies porady