Witam , posiadam Yamahę Aerox R z 2007 roku. Kiedy ją kupiłem miała to być zwykła seria o co mi chodziło, niestety nie dawno kiedy zająłem się napędem okazało się że mam w nim 9 rolkowy wariator Polini Super Speed , oraz napewno nie seryjne sprzęgło z niebieskimi sprężynkami , ponad to jest założony wydech leo vince TT oczywiście cylinder seryjny. Jeśli chodzi o gażnik zauważyłem w nim że jest założona jakaś dziwna dysza nie wkręcana na śrubokręt tylko normalny klusz nasadowy nie mam pojęcia jaki to rozmiar ( Gaźnik gurtner seryjny ale chyba po za dyszą ). Moim celem jest to żeby skuter był jak najbardziej "useryjniony" czyli żeby jago osiągi oraz v-max były tak jak seryjne , prędkość 80 km/h może z małym hakiem i dobre przyspieszenie. Mam też taką teorię żeby nie zmieniać wariatora tylko po prostu jak jak seryjne rolki w roxie są 5.4 grama to żeby do tego wariatora założyć 3.6 grama jak się doda całą wagę rolek w seryjnym wariatorze i podzieli przez 9 (rolek) to tyle wychodzi czy to dobra koncepcja? A po za tym jaki rozmiar dyszy ma seryjny rox i jakie sprężynki założyć na sprzęgło ? Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i pomoc .
|