Dzisiaj jest 10 kwie 2025, 14:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: yamaha aerox 50

Ostrzeżenia: 1
Witam posiadam owy gaźnik i mam problem gdyż siedzi w nim dysza 90 i dostaje za dużo paliwa i go zalewa i nawet pluje olejem . iglica na ostatnim ząbku i troszkę sie to zmieniło bo już nie pluje ale dymi bardzo aerox jest zrywny i silny ale nie mogę go wyregulować dawniej na dellorto 12 mm nie dymił chodził normalnie jednak jest on za mały do 70cc spalanie na 12mm też było dosyc duze bo dysza była 98 kupiłem większy gazior i jak go wyregulować co zmienić strasznie dymi praktycznie nie można obroty wyregulować bo mozna wkręcić i wykręcić i tak to dużo nie da . Swieca jest w nagarze , oleju . Filtr seria z wyjętą rurkom . z tego co mi sie wydaje już teraz podczas tych regulacji przejażdżek dużo spalił pomóżcie bo spalanie na 100km chce mieć okolo 4-4,5l max inni przy 70cc mają po niecałe 4 l a u mnie na 12 mm gaźniku wynosiło napewno więcej niż 5 l . Cylek to prawdopodobnie china 70 lub tec 70 nwm dokładnie gdyż gdy go kupiłem już miał założony takowy cylek a rozkręcać silnika nie potrzebuje narazie .

Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 11:04 przez FreQu, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: kymco s9
W jest też dysza od ,, wolnych obrotów , , nic o niej nie piszesz może jest jakoś nietypowo duża wszyscy ,, regulanci ,, jakoś o niej zapomonają , ale wedug Nich przeprowadzili kompletną regulację , o iglicach nie wspominam bo tych nikt nie tyka bo szkoda kasy :evil:

*

Pojazd: yamaha aerox 50

Ostrzeżenia: 1
dysza wolnych obrotów jest taka jaka powinna być i reszta dysz również natomiast możecie mi powiedzieć jak jest z iglicą czy jak dam do góry to bedzie dostawał mniej paliwa czy jak dam na dół to będzie więcej dostawał czy na odwrót ? bo już prawie doszedłem co i jak z nim ma być

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]