Dzisiaj jest 20 lip 2025, 0:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
http://tablica.pl/oferta/aprilia-sr-moz ... 5g5gx.html witam cenie tyle ile cenie ale jestem skłonny zejść trochę . Czy za dużo czy za mało ? dam rade to sprzedać w sezonie ? hmm czemu ludzie boją się wtrysku skoro mało się psuje ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
Oj, jak wtrysk i z tego co widzę to malowana (sprayem?) to cena myślę, że gdzie o 1000 zł niższa ;)

Malaguti f12 --> Następny skuterek w wakacje :)

Pojazd: Aprilia Amico GL
ja tam nie widze zeby byla malowana , a zwlaszcza sprayem . Ale 3700 to duzo

**
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E46
Opis też bardzo przekonujący... :|

Jawa Mustang 68' ✔
Romet Ogar 205 87' ✔
BMW E46 Touring 02' lift ✔
Volkswagen Golf IV 99' ✖
Yamaha Neos 00' ✖
Peugeot Jet Force 09' ✖
Gilera Runner RST SP 08' ✖

*

Pojazd:
Spreyem ? Po 1 malowana była u profesjonalnego lakiernika a wtrysk to żadna wada dzięki za dotychczasowe pomysły ;)

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
kapitanbzyk1, wtrysk to wielka wada bo jak sie spierdoli to mało kto potrafi to zrobić a jak się naprawi to i koszta nie są małe dlatego di-tech przerabiany jest na gaźniki :D
Co do opisu weź się popraw bo ja wnioskuję że skuter pierdyli się na każdym kroku i chcesz na siłę go komuś wcisnąć. Niemiec nie płakał jak sprzedawał bo wtrysk xD nie no jak coś napisz na PW pmogę Ci ogarnąć zachęcajacy opis

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

*

Pojazd:
Poprawiłem opis . Większość wypowiedzi na temat wtrysku to bujda na resorach ... Drogi w naprawie ? To jesth wlasnie mankament ludzie wypowiadają się nie znając się . Używany wtrysk kosztuje 200-400zl a nowy wtrysk w serwisie 700-800 . Myślicie ze to dużo ? Policz 10000km rocznie (takie maximum) : 100 = 100 * 2l = 200l * 5 = 1000zl a teraz policzmy ze żeby uzyskać taka moc trzeba włożyć większy gaznik i wydać trochę pieniędzy na tuning . (licze same koszta na paliwie) 10000:100= 100 * 5l(4-5 bo tyle pali gaznik po tunie) 500l ( na 10000km) . 500* 5zl = 2500zl hmm na samym paliwie zaoszczędzę rocznie na wymianę wtrysku ;)

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Ciekawa ta Twoja "zimna" kalkulacja... Jakbym słyszał naszych kochanych polityków. Teraz sobie zdaj sprawę, że kupując używany wtrysk (paranoja) za jakieś 200-400zł, musisz się liczyć, że padnie szybciej, niż przewidujesz. 10 000km to jakaś baśń, Wtrysk w skuterach jest niedopracowany, to nie ścigacz, czy samochód. Pomijając już cenę paliwa (rosnącą) to za 1000 zł mam nowy cylek Malossi sport i do tego gaźnik. Cylinder się w końcu zużyje, wymieniam na nowy, w gaźniku nie ma co się popsuć, a jak już to groszowe sprawy. 2l/100km brzmi całkiem bajecznie, chyba, że poruszasz się 35km/h. Dolicz do tej teorii odsetek ludzi, którzy przerobili Ditech'a na gaźnik, ich nie policzysz na palcach jednej ręki. Oczywiście to są gusta, a o tym się nie dyskutuje, szanuję to. Pozdrawiam :)

*

Pojazd:
Mówiłem ze nie obchodzą mnie komanterze ludzi którzy nie mieli nigdy z tym doczynienia . Nie miakes doczyniena nie komentuj . Wtrysk jest stworzony by być ekonomicznym latam po 90 i najwięcej ile mi spaliła to 2.5l/100 wiec skoro się nie znasz to po co się wypowiadać ? Dobra wtrysk za 400 padnie szybko ale na nowym wtrysku zrobisz dużo km 10000km to baśń ? Chyba żartujesz znajomi maja apki na wtrysku i juz po 15-20 przebiegu i jakos nie pada ;) wiec szkoda twoich wysiłków . Nawet wydając 1000 na wtrysk nowy to się opłaca

Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Wtrysk jest dobry o ile dba się o niego. Wiele ludzi widziałem, jak zajechali przez własną głuptę wtrysk i biedowali, że tyle to cholerstwo kosztuje.

Po pierwsze opis, bo ten co napisałeś to typowy, aby się pozbyć sprzętu. Zdjęcia z dupy, głowę trzeba przekręcać.
Za 3500 możesz wystawić, a nawet za 3300, takie sprzęty nie są chodliwym towarem.

*

Pojazd:
Keru pokażesz mi które zdjęcie jest krzywo i co nie tak z tym opisem ? No bo chce go sprzedać nie chce go trymac .. W pewnych momentach nie kumam ludzi . Koncze swoja karierę na mielochu bo tutaj powoli gimbaza zaczyna królować :/

Awatar użytkownika

Pojazd: C4
kapitanbzyk1 pisze:
Keru pokażesz mi które zdjęcie jest krzywo i co nie tak z tym opisem ? No bo chce go sprzedać nie chce go trymac .. W pewnych momentach nie kumam ludzi . Koncze swoja karierę na mielochu bo tutaj powoli gimbaza zaczyna królować

Widzę, że zmieniłeś opis.
Cytuj:
Witam dzis z przykrością muszę sprzedać swoja apcie sr 2007r mam ja bodajże od2008 wiec mam gwarancje przebiegu który wynosi 5400. Apcia jest wyposażona we wtrysk co daje jej porządnego kopa a także utrzymuje spalanie na poziomie poniżej normy . Z własnej jazdy wiem ze skuter nie boi się prędkości i nie wpływa ona na jego spalanie co w tych czasach przy tych cenach benzyny jest bardzo ważnee . Nie jeździ ona na żadnej ruskiej benzynie . Lane tylko najlepsze oleje. Aprilia została pomalowana w profesjonalny sposób u profesjonalnego lakiernika (nie byle plakatowkami ) . Jeździłem nią do szkoly a wiec kwestia kilku km dziennie nie licząc wypadów ze znajomymi . Aprilia jest wyposażona w potężny silnik o mocy około 7KM ! Jak na 50'tke to jest naprawdę dużo szczególnie przy tak małym spalaniu . Możliwa negocjacji ceny ! Dla zdecydowanych klientów przewiduje gratis ;) przewiduje też możliwość wymiany . Lubię grzebać w motorowerach wiec zatarte popsute do malowania też wchodzą w grę ! ;) pisz dzwon a napewno się dogadamy

Cytuj:
Witam dzis z przykrością muszę sprzedać swoja apcie sr 2007r mam ja bodajże od2008 wiec mam gwarancje przebiegu który wynosi 5400

Tak się nie pisze. Estetyczniej by to wyglądało:
Cytuj:
Witam. Sprzedam Aprilię sr 50 R (wtrysk), rocznik modelowy 2007. Przebieg skutera 5400km.

Cytuj:
Apcia jest wyposażona we wtrysk co daje jej porządnego kopa a także utrzymuje spalanie na poziomie poniżej normy . Z własnej jazdy wiem ze skuter nie boi się prędkości i nie wpływa ona na jego spalanie co w tych czasach przy tych cenach benzyny jest bardzo ważnee . Nie jeździ ona na żadnej ruskiej benzynie . Lane tylko najlepsze oleje.

Można bardziej estetycznie:
Cytuj:
Skuter jak na swoją pojemność dynamiczny, a zarazem oszczędny, spalanie w granicach 2,5-3l na 100km. Olej jaki zalewałem do mieszanki.. [taki i taki]

Cytuj:
Aprilia została pomalowana w profesjonalny sposób u profesjonalnego lakiernika (nie byle plakatowkami ) . Jeździłem nią do szkoly a wiec kwestia kilku km dziennie nie licząc wypadów ze znajomymi . Aprilia jest wyposażona w potężny silnik o mocy około 7KM !

Z malowaniem skutera bym się nie chwalił, ale jeżeli chcesz to możesz napisać.
Cytuj:
Skuter przemalowany ze względu uchybień w lakierze.

A z silnikiem:
Cytuj:
Moc seryjna skutera: 7KM. Aprilia w ciągłej eksploatacji.

Cytuj:
. Możliwa negocjacji ceny ! Dla zdecydowanych klientów przewiduje gratis ;) przewiduje też możliwość wymiany . Lubię grzebać w motorowerach wiec zatarte popsute do malowania też wchodzą w grę ! ;) pisz dzwon a napewno się dogadamy

Można lepiej napisać:
Cytuj:
Do skutera dorzucam komplet tego i tamtego, częsci takie i owakie (nie napisałeś nic szczególnego w tych gratisach). Możliwa zamiana za inny pojazd.

Do tego wypisać ubezpieczenie i przegląd do kiedy. Czasami czysty, przejrzysty opis to klucz do sukcesu. Zdjęcia mają być proste, nienaganne (zdjęcie każdego boku, przodu, stanu licznika, opon). Możesz wstawić aż 8 zdjęć i tego nie wykorzystujesz?

Mam nadzieję, że rozwikłałem Twoje wątpliwości.
Wszystkiego nie napiszę, bo to Twój skuter. Pomagać w napisaniu ogłoszenia nie będę. :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]