Dzisiaj jest 30 lis 2024, 22:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam ! :)
Mam taki problem kupiłem silnik p/g do apki z elektryką, podłączyłem wszystko i skuter nie chce odpalić.Ale do rzeczy po podłączeniu silnika apka odpaliła po kilkunastu kopnięciach dodałem gazu i zgasła i do tej pory nie mogę jej odpalić.Nie mogę dojść czemu tak się dzieje iskra jest mogłaby konia zabić :P, świeca sucha jak pieprz paliwo w ogóle nie dochodzi, kranik podciśnieniowy działa, jak zaciągnę z podciśnienia to paliwo normalnie leci, lecz gdy założę podciśnienie do gaźnika a odłączę wężyk od paliwa i kopne to nic nie leci.Gaźnik sprawny o kolegi sprawdzaliśmy i jego skuter odaplił na nim.Zrobiłem mieszankę 100 ml na 5 l paliwa.Na zaworze minimalne prześwity.Jak zatkam te wejście na filtr powietrze to paliwo tez nie poleci dłoń sucha.Elektryka również sprawna sprawdzana u kolegi.Proszę o pomoc :).Z góry Dziękuję.Pomoże ktoś ?
Edit: Przed chwila nalałem paliwo przez podciśnienie to odpala na 3 sekundy i gaśnie :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: SR Street
Ja przy mojej mam tak, że musze się nakopać i potem dodać gazu i przytrzymać żeby miał większe obroty przez kilka sekund i wtedy puszczam gaz i normalnie działa na jałowym, tak to nawet silnik nie ruszy. Nie wiem też co jest grane, dobrze że to tylko na zimnym jest.

Nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale myslę że problem podobny (Tylko z wyjątkiem, że mi odpala :P )

*

Pojazd:
Sprawdź zawór membranowy :)

-- 1 kwie 2014, o 16:00 --

Okazało się, że uszczelniacz od strony magneta nie trzymał tak jak powinien :).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]