Dzisiaj jest 25 lut 2025, 4:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
młody135 pisze:
tak się składa, że mam vario topa NG i wiem jakie ma rolki:P w instrukcji jak i w sklepie pisze tak jak mówisz że ma 17x13,5 ale vario jest pod rolki 19x15,5 (sam się trochę zdziwiłem po rozpakowaniu) i takie też rolki znajdują się w zestawie (dokładnie 3 komplety firmy jasil)

Nie wydaje mi sie by tak było, bo wtedy rolki by latały na każdą ze stron, wiec jest to niemożliwe i odległosc między beznia rolek, a talerzem była by o 2mm za duża i by nia miał siły wkrecic sie na obroty.
TO JEST NIELOGICZNE PO PROSTU I TYLE!!!

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: Aprilia Rally AC
gościu nie ogarniam Cię za ptak... pierw wypowiadasz się o czymś o czym nie masz pojęcia (bo wariatora top racing NG na 100% w rękach nie miałeś) a teraz jeszcze gadasz mi o logice...?

w skrócie to tak (napiszę dużymi literami, żebyś tym razem zrozumiał)
WARIO JEST POD ROLKI 19X15,5 I TAKIE TEŻ ROLKI SĄ W ZESTAWIE

jeśli dalej masz jakieś wątpliwości to specjalnie dla Ciebie mogę się poświęcić i zrobić Ci foto że tak jest i silnik chodzi na tym prawidłowo... dodam, że rozrusznik cały czas jest na swoim miejscu:P

Awatar użytkownika

młody135 pisze:
jeśli dalej masz jakieś wątpliwości to specjalnie dla Ciebie mogę się poświęcić i zrobić Ci foto że tak jest i silnik chodzi na tym prawidłowo... dodam, że rozrusznik cały czas jest na swoim miejscu:P

Gdzieś to mam czy chodzi ci na tym silnik prawidłowo, tylko masz połozyć rolkę obok linijki, źebym widział, ze ma wymiar 19mm i ta sama rolka ma leżeć w wariatorze.
A i proszę bardzo link z mielocha, przeczytaj sobie opis, bo oni chyba lepiej wiedzą co sprzedają
http://shop.mieloch.pl/wariator-top-rac ... 1480.bhtml

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

**

bardzo chętnie zrobię Ci foto rolki mierzonej suwmiarką na tle opakowania jak i instrukcji (która wprowadza w błąd pod względem rozmiarów zamiast 17x13,5 są 19x15,5 jak i gramatur zamiast kolejno 3,5g 4,5g i 6g są rolki 3g 4g i 5,5g) wariatora nie mam zbytnio czasu teraz wyciągać więc jak koniecznie chcesz foto z wariatorem to daj znać żebym fot na darmo bez niego nie robił xD a to czy wiedzą co sprzedają to tu kłócił bym się najbardziej... oni na stronie podają te dane które podaje producent a że producent wprowadza ludzi w błąd to już możesz kierować do nich zażalenie że zepsuli Ci tym dzieciństwo czy coś xD

mati-98 pisze:
Nie wydaje mi sie by tak było, bo wtedy rolki by latały na każdą ze stron, wiec jest to niemożliwe i odległosc między beznia rolek, a talerzem była by o 2mm za duża i by nia miał siły wkrecic sie na obroty.
TO JEST NIELOGICZNE PO PROSTU I TYLE!!!

a po tym wnioskuje, że nie masz gdzieś jak silnik na tym pracuje bo wyraźnie napisałeś, że nie miał by siły... a do tego gadasz o jakichś odległościach 2mm i nie wiadomo o jakich rzeczach które nie wiadomo skąd wziąłeś xD

PS wiem co kupiłem i co mam w silniku więc nie wmówisz mi, że jest inaczej xD

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Z tego co tutaj wyczytałem, to rolki wg. opisu na mielochu są 17x13.5mm, a w rzeczywistości 19x13.5mm oraz rolki są wszystkie lżejsze o 0.5g. Dziwna sprawa, że aż tak odbiega opis od realiów. mati-98 weź wyluzuj trochę, może rzeczywiście taki zestaw mu się trafił, a opis jest zupełnie inny, jednak sam jestem ciekaw, jak to jest i prosiłbym o dołączenie zdjęcia. :D

**

Pojazd:
Ja również czekam :)

**

19x13,5?:P

to jeszcze lepsza nowość xD widzę że te wario są robione chyba na zasadzie jaki się uda taki jest xD hah foto rolek mierzonych suwmiarką na tle opakowania instrukcji itp to nie problem:P tylko wario wyciągać nie bardzo mam ostatnio czas (szkoła itp) bo mati zażyczył sobie foto z wariatorem xD no chyba, że zmienił zdanie i może być bez...? xD

Ostatnio zmieniony 26 mar 2014, 19:41 przez młody135, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

młody135 pisze:
to jeszcze lepsza nowość xD foto rolek mierzonych suwmiarką na tle opakowania instrukcji itp to nie problem:P tylko wario wyciągać nie bardzo mam ostatnio czas (szkoła itp) bo mati zażyczył sobie foto z wariatorem xD no chyba, że zmienił zdanie i może być bez...? xD

Piszesz tak jak byś cały czas siedział i się uczył :mrgreen:
A wiesz, ja moge kupić rolki 25x14,9 i napisać, ze dostałem je do Oversize i takie wymiary rolek ma oversize

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

**

to jak już tam strasznie wnikasz to jak dam foto to pewnie zarzucisz jeszcze przy okazji, że to nie to wario... bo Ty wiesz lepiej... a najlepsze jest to, że twierdzisz tak nawet nie trzymając tego wario nigdy w rękach xD i idziesz w zaparte próbując zrobić ze mnie idiotę a przy okazji samemu na niego wychodząc... jakby były w nim rolki takie jak pisze w katalogu to taki też rozmiar bym napisał w pierwszym moim poście w którym wspomniałem o wymiarach bo po co miałbym kogoś w ptak robić pomyśl... no ale jak jesteś taki niedowiarek to weź mi wypisz w podpunktach czego foty Ci mam zrobić dokładnie a do weekendu je dostaniesz... ale w zamian to chciałbym fotę Twojej miny jak je zobaczysz bo z pewnością będzie zdziwko xD haha

Awatar użytkownika

młody135 pisze:
to jak już tam strasznie wnikasz to jak dam foto to pewnie zarzucisz jeszcze przy okazji, że to nie to wario... bo Ty wiesz lepiej... a najlepsze jest to, że twierdzisz tak nawet nie trzymając tego wario nigdy w rękach xD i idziesz w zaparte próbując zrobić ze mnie idiotę a przy okazji samemu na niego wychodząc... jakby były w nim rolki takie jak pisze w katalogu to taki też rozmiar bym napisał w pierwszym moim poście w którym wspomniałem o wymiarach bo po co miałbym kogoś w ptak robić pomyśl... no ale jak jesteś taki niedowiarek to weź mi wypisz w podpunktach czego foty Ci mam zrobić dokładnie a do weekendu je dostaniesz... ale w zamian to chciałbym fotę Twojej miny jak je zobaczysz bo z pewnością będzie zdziwko xD haha

Widzisz, ja wole mieć sprawdzone informacje, a nie wyssane z palca. NIe podważam teo, ze ma taki rozmiar, przecież ty je masz, więc lepiej wiesz, ale chce mieć pewność, bo to trochę dziwne, że producent podaje inną wymiarowosć, a produkuje sie tez inną.

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2