Dzisiaj jest 23 lis 2024, 8:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: romet 700
Witam , posiadam skuter Romet 700 2t zakupiony w tamtym roku , na początek sezonu musiałem wymienić gaźnik ponieważ wylewał on paliwo i był porostu do wymiany,Mechanik wczoraj wymienił gaźnik , wyczyścił filtr i inne duperele , Odrazu po przejechaniu jakieś 2-3km Cos się zaczęło dziać nie dobrego, Po przejechaniu z 100m z prędkością 50 km/h skuter tracił moc prędkość spadała do 20km/h i gdyby nie kręcic manetką moc za chwile wróci do normy i znowu traci moc, już za którymś razem skuter po kręceniu manetki gasł , a jego ponowne odpalenie było cudem z kopki, ani z startera nie chciał odpalić dopiero po jakimś czasie kręcenia skuter odpalał przejechał z 1km i znowu gasł bajka się powtarzała.Filtr powietrza od nowa przeczyściłem i zero skutku, wszystko jest dokręcone jak powinno być.Według mnie skuterowi w pewnym momencie brakuje poprostu paliwa taki przypadek miałem przed wymianą gaźnika był on poprostu zatkany, i podobnie się działo tyle ,że nie gasł i wystarczyło poruszać manetką i moc wracała do normy.

Dodam jeszcze to ,że po wymianie gaznika dolewałem paliwo do pełna (Orlen) Nie wiem co może być tego przyczyną. Proszę o pomoc.

++ Dodam jeszcze znalazłem w internecie na yt bardzo podobny problem tylko ,że tam jest problem przy filtrze stożkowym Ale tak samo się zachowuje po dodaniu gazu. http://www.youtube.com/watch?v=ZEuYKuAKsoY

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum

Pojazd:
musisz gazior wyregulować i tyle

*

W 2t reguluje się tkz. dwoma śrubami ? Nigdy tego nie robiłem i nie wiem , moze jakis poradnik podrzucisz ?

Stróż Forum

Pojazd:
jest tego pełno nawet na tym forum, musisz wiedzieć jaką masz dyszę, iglica jak ustawiona, kolor świecy po tych paru km co zrobiłeś jaki jest, najlepiej idź wyjmij go i rozkręć bo nie wiadomo co tam ci wsadził, i ciekawe jaka średnica, może 17,5 mm dał

*

Już jutro to posprawdzam, jak cos dam znać , czekam na inne propozycję, a co do gaznika to mechanik chyba go regulował duzo paliwa nie bierze, a przejechałem z 30km i nawet pół litra nie wzieło.Zobaczymy jutro

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]