Witam wszystkich. Otóż mój problem polega na tym gdy jadąc moto dodając przepustnicę na maxa i wrzuceniu wyższego biegu senda nie schodzi z obrotów i od razu ma wysokie obroty. Dodam że rozpędzając się powiedzmy na biegu jadąc te 40kmh, dodaje gazu i gdy dojdzie do momentu wysokich obrotów znów się zaczyna to samo dziać wskakują wysokie stałe obroty. Potrafi ona tak zrobić od 2 do 6 biegu. Czy czuje spadek mocy ? Nie wiem trudno mi stwierdzić jak senda wyje na każdym biegu czy się rozpędza tak samo jak wcześniej ale patrząc po budziku jakoś różnicy dużej nie ma. Jedyny minus to nie mogę strzelić ze sprzęgła na piasku z 2 biegu bo nawet zrywa nie zrobi bo się jakby ślizga czyli te wysokie obroty wskakują i nie ciągnie motor tak jak powinien.. Prosiłbym o jakieś rady bo jak na razie czas mi nie pozwala na rozbieraniu silnika jak wracam zawsze w godzinach późnych jedynie na weekend zobaczę. Dziękuje pozdrawiam.
[Nie wiem czy to jakoś pomoże ale mój setup to:]
Polini Alu Race 80 Wydech Malossi MHR Team II Gaźnik 21mm
|