Tak, olej pachnie na truskawkowo
A więc dziś zabrałem się wraz z kolegą za TZR no bo kurcze, nie może tak stać jak taka piękna pogoda, uwinęliśmy się w 4h od 12 do 16. Napotkaliśmy sporo mankamentów jak np. popękane przewody paliwowe które oczywiście od razu wymieniliśmy na nowe, króciec jest sparciały, trzeba zamówić nowy, zębatki są ostre jak brzytwy, trzeba nowy napęd, łańcuch jest już rozciągnięty, trzeba zamówić nowy. No i to chyba tyle z niespodzianek, ale zamawiam na dniach te części by było wszystko perfekcyjnie porobione, aha no i muszę zamówić dyszę 98 i 100 bo 93 jest za mała i jest nie odpowiednia dawka paliwowo-powietrzna, za dużo dostaje powietrza i buczy. A tak to pięknie od strzała pali.
Zdjęcie silnika (na zdjęciu bez gaźnika)
No i zdjęcie dla tych co mówili bym tylko uszczelkę wymienił
Zły dobór świecy skutkuje wypaleniem tłoka i jest efekt tego niżej na zdjęciu. Tłok po wyczyszczeniu bo przed był za*ebany nagarem.
Foto uszczelki i zestawu "Malina"
A tym czasem daję wam filmik z First Runu
https://www.youtube.com/watch?v=D1WE8zQ ... e=youtu.bePrzepraszam za jakość zdjęć i wideo ale wszystko robione telefonem podczas prac.
W najbliższych dniach jak już wolne będzie, mam zamiar wszystko wyregulować, poskładać, oddać kanapę do tapicera i cieszyć się jazdą
Pozdrawiam, LwG
BugsEDIT:
Zamówiłem:
Kompletny napęd IGM z zębatkami 12/47z 145.00 PLN
Króciec seryjny Minarelli AM 45.00 PLN
Dysze główne 95,98,102 6mm 24.00 PLN
Stay Tuned !
-- 23 cze 2014, 22:20 --
Jeżeli ktoś jest chętny, Yamaszka jest na sprzedaż, ideał, wszystko w perfekcyjnym stanie i wszystko porobione co było do zrobienia.
Czemu sprzedaję? Zbieram na auto
Pzdr
Bugs